По-рано този месец група западни страни обещаха на Украйна ѝ

...
По-рано този месец група западни страни обещаха на Украйна ѝ
Коментари Харесай

Украйна очаква между 120 и 140 западни танка при първата вълна доставки

По-рано този месец група западни страни дадоха обещание на Украйна ѝ доставят бойни танкове, с цел да отблъсква тя пълномащабната съветска инвазия.

Кулеба разясни, че " танковата коалиция " има 12 членове и че при първата вълна от доставки за Украйна от тази коалиция украинските въоръжени сили ще получат сред 120 и 140 западни танка.

Кулеба съобщи, че танковете ще включват немските " Леопард 2 ", английските " Чалънджър 2 " и американските " Ем 1 Ейбрамс " и добави, че Украйна в действителност разчита да получи и френски танкове " Льоклер ", в случай че бъде реализирана сделка в тази тенденция.

Външният министър не заяви никакви времеви графици за тези доставки. " Ще е нужно и време за образование на украинските военнослужещи, с цел да могат те да работят с танковете ", добави Кулеба.

Кулеба съобщи, че Киев работи и зад кулисите, с цел да притегли още страни към обединението, която ще доставя танкове на Украйна в един сериозен, съгласно публични представители, миг във войната в Украйна.

Киев възнамерява да предприеме огромна контраатака, с цел да си върне територии, завладяни от Русия в южната и източната част на страната. Съединени американски щати са споделили на Киев да се въздържи от задействането на този проект, до момента в който западната военна помощ дойде в Украйна. Тя обаче е обезпокоена, че Русия би могла да предприеме атака в идните седмици или месеци, оповестява още Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР