По-рано тази седмица ви съобщихме, че руският интернет гигант Рамблер“

...
По-рано тази седмица ви съобщихме, че руският интернет гигант Рамблер“
Коментари Харесай

Рамблер няма да води в съда NGINX Inc.

По-рано тази седмица ви съобщихме, че съветският интернет колос „ Рамблер “ желае да съди доставчиците на известния уебсървърен програмен продукт NGINX. Медиите оповестиха за претършуване от страна на полицията на съветския офис на компанията и арест на нейни чиновници. Сега обаче има поврат в тази ситуация, като „ Рамблер “ са се отказали от услугите на юридическата адвокатска фирма, която бяха наели да пази ползите им в подготвяното дело против NGINX и се отхвърлят от правосъдно дирене на правата си.

Претенциите на „ Рамблер “ са свързани с това, че един от основателите на NGINX, Игор Сисоев, е бил чиновник на компанията по време на основаването на технологията. По думите на сегашния мениджмънт на „ Рамблер “, Сисоев създава NGINX по тяхно гледище в работно време, факт, който бива опроверган от някогашния изпълнителен шеф на компанията, който наема Сисоев, само че не в качеството му на разработчик, а на систематичен админ.

Вчера обаче, „ Рамблер “ излязоха със особено изказване, оповестено от съветската работа на Би Би Си, в което декларират, че се отхвърлят от услугите на своите юристи и ще търсят решение по проблема непосредствено с NGINX. Инициатор обаче на този отвод не е софтуерната компания, а „ Сбербанк “, притежател на 46.5% от акциите на „ Рамблер “, които банката закупи това лято.

Представители на банката са възразили против възбуждането на углавно дело към NGINX и считат, че нещата могат да бъдат решени директно сред страните, за която цел са се свуързали със Сисоев и с неговия бизнес сътрудник и съ-основател на NGINX Inc. Максим Коновалов.

„ Ние ще предприемем всички вероятни старания за това дадената обстановка да се позволи по пътя на разговора с присъединяване на всички забъркани в разногласието страни “, декларира пред Би Би Си Лев Хасис, ръководител на борда на шефовете на „ Рамблер “ и основен действен управител в „ Сбербанк “. Той добавя, че те са влезнали в контакт с създателите на NGINX и към този момент дискутират с тях изхода от обстановката.

Реакцията на самия Коновалов в обстановката беше по едно и също време сдържана – във връзка с разногласието сред двете страни, и остро сериозна – във връзка с акцията на специфичните служби против съветския офис на компанията. „ По отношение на претенциите им, аз смятам, че те нямат каквито и да е учредения. Но дали е по този начин или не ще вземат решение юристите и този въпрос ще се разисква от юристите в границите на нормалния развой по решение на корпоративни разногласия “, споделя той пред новинарската организация. „ Как обаче в тези естествени процеси се вписват хора с автомати и всеобщи обиски, включително и на странични хора, не знам. Но идващия път апелирам да изпратите напряко хора на танкове “.

Междувременно, с изключение на някогашният изпълнителен шеф на „ Рамблер “ Игор Ашманов и друга огромна съветска интернет компания, като „ Яндекс “, в отбрана на NGINX Inc. се включиха Mail.ru и „ ВКонтакте “, както и някогашният общоприет шеф на „ Рамблер “ Денис Калинин.

Междувременно „ Рамблер “ влязоха в общественото пространство тези дни и с друго правосъдно дирене – против известната стрийминг услуга Twitch, понастоящем благосъстоятелност на Amazon. Руската компания стачкува публично против директното лъчение на британското състезание по футбол за територията на Русия, за което те имат непокътнати права, търсейки сериозна наказателна клауза от Twitch.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР