По-рано тази седмица борсовите индекси достигнаха до нови рекордни стойности,

...
По-рано тази седмица борсовите индекси достигнаха до нови рекордни стойности,
Коментари Харесай

Питър Шиф: Пазарите растат, но има пукнатини под повърхността

По-рано тази седмица борсовите показатели доближиха до нови рекордни стойности, само че не всички анализатори са оптимистично настроени. Според последния пост в подкаста на финансиста и бизнесмен Питър Шиф да вземем за пример пазарните участници пропущат отрицателните данни, идващи от стопанската система, и подценяват събитията на политическата сцена.

По думите му, въпреки фондовите пазари като цяло да порастват, едвам 10% от акциите, листнати на тях в реалност доближават до нови върхове. Той дава за образец Uber, която неотдавна разгласи, че е осъществила обилни загуби, а цената на акциите ѝ изгуби към 40% от цената си по отношение на тази, реализирана при нейното първично обществено предложение.
 Питър Шиф: Този път Фед няма да може да избави стопанската система
Питър Шиф: Този път Фед няма да може да избави стопанската система

Според анализатора новите дози количествени удобства и ниските лихвени проценти ще доведат до идната криза

Същевременно вложителите не взимат поради отрицателната картина в стопанството. Например през октомври показателят на мениджърските поръчки в Чикаго се срина до четиригодишно дъно, а наклонността също не е доста положителна. " Въпреки това президентът Тръмп туитна в сряда какъв брой " велика " е стопанската система на Съединени американски щати ", споделя Шиф.

Данните за продуктивността в стопанската система също разочароват. Докато анализаторите чакаха растеж от 1%, в действителност знакът спадна с 0,3%. Сред аргументите за това е огромният растеж на заплатите. " Но фактът, че заплатите се повишават, не значи безусловно, че служащите са по-добре ", споделя Шиф. " Това може да е индикация, че други разноски в стопанската система водят до растеж на заплатите. "

" А когато се следи спад на продуктивността, това е признак, че стопанската система е слаба ", споделя Шиф. " Тя е по-неефективна. Производителността е Свещеният Граал на стопанската система. Тя води до по-голямо производството. То, от своя страна, е повода за действителните приходи, а не на номиналните; това покачва стандарта на живот. "
 Питър Шиф: Федералният запас не може да спре количествените удобства
Питър Шиф: Федералният запас не може да спре количествените удобства

Според специалиста централната банка още веднъж се впусна в количествени удобства, въпреки да не ги назовава по този начин

Тенденцията е брутният вътрешен артикул също да бъде ревизиран надолу - нещо, което Федералният запас на Атланта към този момент направи, като през четвъртото тримесечие се чака стопанската система да нарасне с 1%, а растежът за цялата година се чака да е под 2%. Това ще е най-слабото показване на стопанството под ръководството на Тръмп.

Поради тези обстоятелства в действителност показателите порастват, само че въз основа на непредставителна извадка от акциите, до момента в който стопанската система зад тях в действителност се разпада. Това, съгласно Шиф, приказва за съществени опасности на пазарите, които в дълготраен проект може да доведат до сериозна промяна на фондовите тържища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР