По-рано тази седмица австралийският разработчик Крис Лейси разказа в Twitter

...
По-рано тази седмица австралийският разработчик Крис Лейси разказа в Twitter
Коментари Харесай

Google ще разследва защо някои SMS-и с кодове за влизане в акаунт са идвали с реклама на VPN услуги

По-рано тази седмица австралийският разработчик Крис Лейси описа в Twitter за любопитно свое прекарване, което е имал, до момента в който влиза в собствен рядко употребен акаунт в Гугъл. Когато системите на компанията му изпращат SMS известие с еднократен код за двуфакторно засвидетелствуване на достъпа до профила, кодът е бил съпроводен от реклама на VPN услуга. Като се има поради сериозността на фишинг заканите и растящата наклонност за разпространение на злоумишлен програмен продукт, сходни реклами, прикрепени към SMS, чиято функционалност е да увеличи сигурността на потребителите, и то такива, които дават отговор директно за достъпа до профила ви, случая несъмнено не звучи добре във връзка с онлайн сигурността.

Лейси не е показал кой е мобилният оператор, който употребява, нито на кой снабдител на VPN услуги е рекламата, а от своя страна старшият шеф на Гугъл Identity and Security Марк Ришър разясни, че рекламата не идва от неговата компания.

„ Това не са наши реклами и сега работим взаимно мобилните оператори и доставчиците на SMS услуги, които използваме, с цел да разберем за какво се случва това. “, гласи формалното изказване на Гугъл по отношение на случая, който доби забележителна известност в обществените мрежи. Макар и приложението по дифолт Messages в Android да е обозначило текстовото известие като спам и да е блокирало визуализацията на линка на VPN услугата, който е изпратен в известието, самото му съществуване в SMS, който съдържа сензитивна информация и код за достъп до нечий акаунт, към този момент е притеснително. Все още не съществува отговор на въпроса дали някой е имал достъп до еднократния код, нито от къде тъкмо се е взела тази реклама.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР