По-рано тази година полярните вихрушки покриха Северна Америка с призрачнобял

...
По-рано тази година полярните вихрушки покриха Северна Америка с призрачнобял
Коментари Харесай

Черен сняг падна над Сибир

По-рано тази година полярните вихрушки покриха Северна Америка с призрачнобял сняг. Днес някои елементи на Сибир получават малко по-готически тип.

Въпреки че Мортиша Адамс евентуално би одобрила развиването на нещата, тази черна снежна завивка крие и своята злокобна страна.

Черният сняг е бил видян в Кемеровската област, югозападен Сибир. Местността е известен миньорски център. Тя е богата на запаси и предлага голям брой работни места. Но въпреки това, е и огромен източник на замърсяване. Ето за какво над градовете Прокопиевск, Кисельовск и Ленинск е паднал характерния на цвят сняг.

Хората упрекват локалната фабрика за въглища. Според някои сведения тя не е употребила подобаващите филтри. Андрей Панов, заместител шеф на Кемеровската област, упреква и бойлерите на въглища, нездравословните излъчвания, отделяни от колите, както и останалите заводи за въглища.

Не за първи път пада сходен сняг в Кемеровската област. През декември хората упрекнаха локалните управляващи, че са боядисали снегa бял, с цел да прикрият нездравословните частици, с които е бил засипан и които са му придавали сив тип.

По-рано тази година пък Темиртау – район за рандеман на желязо в Казахстан – също бе затрупан с черен сняг. /IFLScience
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР