По-рано тази година два от най-големите автомобилни производители в света

...
По-рано тази година два от най-големите автомобилни производители в света
Коментари Харесай

Възможно ли е обединение между Volkswagen и Ford?

По-рано тази година два от най-големите автомобилни производители в света Volkswagen и Ford подписаха съглашение, което би трябвало да даде начало на стратегическо партньорство. Според информация на Motor1, това е единствено първия ход от тактика, която може да докара даже до обединяване на двете компании.
На първо време Volkswagen и Ford ще започат взаимна разработка на разнообразни транспортни средства, като ще основат и система за по-качествено обслужване на клиентите. Втората крачка е изработката на универсална платформа, върху която ще бъдат построени и общи модели на двете марки.
Всичко това кара специалистите да имат вяра, че двете компании може и да се обединят, като не става дума за влизане на Ford в групата Volkswagen AG. Замисълът е всеки от двата производителя да получи дял от акциите на другия, което ще ги обвърже по-сериозно.
Евентуалното съдействие ще бъде от изгода на и на двете марки. Volkswagen желае са почисти имиджа си в Щатите след абсурда с манипулираните дизелови мотори от 2015 година Германците готвят няколко нови модела за локалния пазар, като един от тях ще бъде стилен пикап, който ще повтаря значително Ford Ranger.
От своя страна Ford ще употребява помощта на немците, с цел да се опита да си възвърне изгубените поиции в Европа, Китай и Латинска Америка. Компанията от Детройт има желание стремително да развива електрическите автомобили, само че наподобява много изостанала спрямо съперниците и малко помощ от Volkswagen ще и бъде от сериозна изгода.
Само преди месец новият началник на Ford – Джим Хакет, имаше среща с ръководители на водещи международни производители, на която изложи концепциите си за бъдещо съдействие сред фирмите. Единствените, които го поддържаха бяха индийците от Mahindra, както и Volkswagen.
Не е загадка, че Ford прави сериозна смяна в тактиката си, като изключва от нея седаните и купета, с цел да заложи на кросоувъри и SUV-модели. А за задачата се нуждае и от помощ извън, която Volkswagen очевидно е подготвен да окаже. Според Motor1, договарянията сред двата производителя към този момент текат и развръзката ще е напълно скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР