По-рано тази година, Джон Ромеро (човекът зад култови игри, като

...
По-рано тази година, Джон Ромеро (човекът зад култови игри, като
Коментари Харесай

Empire of Sin ще поддържа моддове

По-рано тази година, Джон Ромеро (човекът зад паметни игри, като DOOM и Quake ) и Romero Games изненадаха прелестно своите почитатели с анонса на Empire of Sin, стратегическа игра с походов геймплей, RPG и гангстерски сим в едно. Играта наподобява като сбъдната фантазия за всеки, който обича мафиотските заглавия.

Любопитното за нея е, че не Джон, а неговата брачна половинка Бренда е геният зад Empire of Sin, като тя възнамерява заглавието в главата си от дълго време – повече от 20 години! Empire of Sin бива разработвана взаимно с майсторите на гранд тактиките Paradox Interactive и ви връща във времето на сухия режим в Съединени американски щати от 20-те години на предишния век. Започвате като мафиотски необут – може да си изберете от 14 разнообразни известни имена (Ал Капоне също е тук, схваща се), подбирате си деликатно своите доверени главорези, внимавайки доста в описанието към тях и другите им мощни и слаби страни, и стартирате да градите своята незаконна империя – ход по ход, внимавайки доста незаконната ви активност да теч безпрепятствено – бродеи, казина и каквото друго се сетите, развивайки ги дружно със своя воин. И тъй като с изключение на гангстерски сим, това е и класическа ролева игра, патроните няма да са единственото решение в играта. Ще имате разполагаем задоволително избор. Що се отнася до крайната цел, то тя е ясна – да станете „ крал “ или „ кралица “ на Чикаго. Дали ще поемете по пътя на насилието или ще пробвате да се изкачите на върха благодарение на дипломацията, зависи напълно от вас. Колкото до комбат системата, тя пък ще зарадва друга голяма геймърска общественост – тази на XCOM почитателите.

От оповестено предходната седмица изявление на wccftech с Джон Ромеро излиза наяве, че екипът зад Empire of Sin се е постарал много в създаване на правдиви облици, ровейки се задълбочено обратно в историята, и тъй като става дума за същински безпощадни главорези и това е игра, в чието основаване взе участие „ господин DOOM “, може да очаквате много кървища. А изключително радващо звучи това, че играта ще поддържа моддинг модули.



„ Енджинът на Empire of Sin е построен от началото с мисъл за поддръжката на моддинг архитектура. Играта ще може да се модифицира изцяло на PC, като тук се включва и програмирането. Ние ще публикуваме огромна част от кода, написан на Lua, което да послужи като насочна точка за моддърите “, изяснява Ромеро.

Що се отнася до продължителността на Empire of Sin, Ромеро декларира, че това ще е много релативно – в случай че желаете дълга игра си избирате пет-шест квартала и AI босове, против които да се биете и стартирате войната. Поначало играта ще е много разнообразна и ще разреши огромна независимост още от началото.

Empire of Sin излиза в Steam за Windows и macOS, Xbox One, PS4 и Nintendo Switch.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР