По-рано през днешния ден националният отбор на България в състав

...
По-рано през днешния ден националният отбор на България в състав
Коментари Харесай

Емоциите след големия успех на Davis Cup: Бурната радост на националите ни в съблекалните

По-рано през днешния ден националният тим на България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров класира страната ни за Световна група I на Купа " Дейвис " за първи път в историята. Националите ни гостуваха на Нова Зеландия и след като вчера Александър Лазаров и Димитър Кузманов дадоха задатък на България с 2:0 в общия резултат, то през днешния ден Мико още веднъж излезе на корта и подпечата огромния триумф за родината ни, постигайки победа над Аджийт Райт след повече от три часа оспорвана борба.

Секунди след края на последната точка пловдивчанинът легна на корта, бивайки обкръжен от своите съотборници. Всички те дадоха воля на своите страсти, след което споделиха насладата си и с множеството българи, които бяха пристигнали да поддържат сънародниците си във всеки един от техните два дуела.

" Чувствам се мощен, тъй като съм Българин! Благодаря на всички българи, които пристигнаха от всички краища на Австралия и Нова Зеландия, на всички българи у дома и по света. Тази победа е за всички вас! Вечная Слава Господи! ", написа Кузманов в профила си. 

Тържествата по случай историческото класиране продължиха след това и в съблекалните, където момчетата ни отпразнуваха триумфа с музика, танци и възгласи " Българи сме ние ", като тук сами можете да изгледате фрагментите от празненството: 
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР