По-рано от зандана ще излезе именитият обирджия Георги Енев, прочул

...
По-рано от зандана ще излезе именитият обирджия Георги Енев, прочул
Коментари Харесай

Жоро Милионера излиза по-рано от затвора, пълна мистерия около парите

По-рано от зандана ще излезе именитият обирджия Георги Енев, прочул се, откакто изпразни инкасо автомобил. Това разкриха източници от пандиза в Пловдив, където той излежава 12-годишна присъда за историческата кражба. Жоро Милионера съумя да свие 1 471 058,52 лева на 22 юни 2012 година. Той карал инкасото за компанията, в която е назначен на контракт. С него бил и сътрудник, на който Енев дал 20 лв. да му купи дюнер. След като сътрудника тръгнал за храна, Жоро заречен да обърне инкасото в близката директна, само че духнал. Полицията нямаше и да го открие, в случай че Жоро Енев не се бе предал на 5 юли 2012 година, когато се появи по джапанки и бермуди в полицията с юрист.

На 29 януари 2014 година Върховен касационен съд го осъди на 12 години затвор. Парите по този начин и не бяха открити, а натискът над Енев да пропее се оказва неправилен. Енев няма нищо срещу да излежи присъдата си, а след това да си прибере парите, защото единствено той знае къде са. Към 5 юли 2018 година Жоро Енев към този момент е излежал половината си присъда. Приспаднати са му към година и половина, които той прекара в следствения арест.

Още над 5 месеца е съкратил с твърдоглав и предан сериозен труд в зандана. Енев работи старателно близо 4 години, които редуцират престоя му доста. Три работни дни му се водят за два излежани. Към момента Енев е изработил над 800 дни, разясниха осведомени от администрацията на пандиза. На процедура му остава да лежи по-малко от 4 години, като към този момент може да употребява опцията и да изиска от съда да излезе по-рано.

" Не му се чува гласът. Работи извънредно съзнателно и отговорно, като не влиза в безусловно никакви пререкания с останалите пандизчии. Гледа да си излежи присъдата и да излезе ", разясняват инспекторите, които евентуално ще изготвят документите му за съда.

От тяхното мнение значително ще зависи и решението на съдиите. То се ползва към досието от пандиза на Милионера, в което няма нито едно нарушение досега. Именно инспекторите дават оценка дали у Енев е настъпила превъзпитателна смяна и дали осъзнава виновността си.

" Не е конфликтен, не опонира на останалите. Избягва кавги. Досега не е наказван за нарушавания на режима ", изясняват от управлението на пандиза.

Самият Енев призна виновност и съобщи, че съжалява, пред магистратите, които произнасяха присъдата му. Това също ще му донесе червени точки в битката за независимост.

Макар нормално да мълчи като риба, от няколко дни Жоро Милионера беседва по телефона с тайнствен юрист, разкриват още от пловдивския затвор.

" Ако се съветва с точния човек, евентуално ще напише молбата си към септември. Жоро доста чете и внимава във всяко едно свое решение. Такива са ми усещанията ", разясняват чиновник на реда. " България Днес " потърси юрист Георги Кутрянски, който защитаваше Милионера по време на делото, с цел да разбере дали той е мистериозният юрист от диалозите.

" Към момента не ме е търсил, само че моят съвет е да изчака, тъй като, в случай че в този момент изиска независимост, е прекомерно евентуално да не го пуснат. Поне това демонстрира моята процедура - нужно е да лежи малко повече. Около 2/3 ", сбито изяснява Кутрянски.

С работата като чорбаджия на 40 лишени от независимост Енев обаче съвсем е постигнал въпросните 2/3, нужни му, с цел да е безапелационен пред съда. Жоро Милионера работи зад решетките, откогато чу присъдата си. Цанил се за дърводелец, само че не му се отдавало. След това бил трансфериран в цеха за пластмасови произведения. Именно там го повишили в началник поради респекта на останалите пандизчии, които правят оценка закононарушението, което е направил, като същински героизъм. Уважавали го поради кариерата му в армията - Жоро е някогашен рейнджър с две задачи зад граница. Страхопочитание с изключение на солидната му фигура будела и непреклонността му да разкрие къде са парите, благосъстоятелност на три банки, които не са открити до ден сегашен.

Погрижил се за майка си



Жоро Милионера е възнамерявал обира дълго време, разкриват още криминалистите. Поводът да задейства схемата идва на 15 юни 2012 година Шефовете на инкасо компанията го санкционират за това, че излязъл със длъжностен автомобил в работно време. Шефовете му го лишили от месечния бонус. Това предизвика Енев да работи по-рано по проекта, защото имал вноски по заем за 20 795 евро. Малко откакто изчезва с парите, чужд мъж идва при майка му Донка и й дава 25 бона.

Ченгетата по този начин и не откриват мистериозния делегат, за който вършат даже фоторобот. Предполага се, че Енев е бил осведомен със закона и е планувал наказването, което може да получи. Вероятно с въпросните 25 000 лв. е желал да поддържа родата за времето, когато ще е затворен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР