По-рано днес от General Motors представи на онлайн церемония първия

...
По-рано днес от General Motors представи на онлайн церемония първия
Коментари Харесай

Cadillac представи свръхлуксозното електрическо SUV Lyriq, което обещава огромен пробег

По-рано през днешния ден от General Motors показа на онлайн гала първия си електрически SUV модел на Cadillac - Lyriq, който ще бъде пуснат на пазара през 2022 година От компанията акцентират, че дизайнът му е подготвен на 85%, което значи, че крайният модел няма да е прекомерно друг от показания първообраз, само че въпреки всичко ще бъдат направени някои промени.

Той ще бъде построен на модуларна платформа, и ще има пробрег от съвсем 500 км. - колкото Tesla Cybertruck оборудван с два електромотора и задвижване на четирите колела (Cybertruck с три електромотора дава обещание пробег от към 800 км.).

За постигането му, от General Motors ще внедрят в Lyriq личната си батерия с технологията Ultium. При представянето ѝ при започване на март от компанията показаха, че пиковият ѝ потенциал ще е от 200 kWh, което е двойно по-голяма стойност от най-големите акумулатори на Tesla сега. Ultium ще се употребява и в електрическия Hummer, тъй че може да се чака Cadillac Lyriq да бъде показан и с много по-голям пробег в бъдеще, защото неговата батерия има потенциал от 100 kWh.
 Новата Mercedes S-класа: Какви технологии са внедрени в най-луксозния европейски седан
Новата Mercedes S-класа: Какви технологии са внедрени в най-луксозния европейски седан

Лимузината ще е още по-дигитализирана и мощна от предшествениците си, а напълно електрическата версия EQS ще бъде оповестена следващата година

Както доста електрически автомобили, тя ще има два режима на зареждане - бърз и общоприет, като в първия зарядът ще е от над 150 kW, въпреки че от компанията не показват към този момент оптималната стойност. В домашния условия Cadillac Lyriq ще може да се зарежда с до 19 kW.

Електрическото SUV ще идва с два типа задвижване - задно и на четирите колела, като от Cadillac дават обещание разпределението на масата му да бъде почти 50:50 за всяка ос, а центърът на тежестта да е с над 10 см. по-нисък, в сравнение с при тазгодишната версия на Cadillac XT4.

" Това е стратегически миг, върху който ще изградим бъдещето и марката си ", сподели президентът на General Motors за Северна Америка Стив Карлисъл. " Lyriq е новата форма на именития бранд, която е основана посредством електрификация, която единствено Cadillac може да построи ", добави основният дизайнер на Cadillac Андрю Смит.

Що се отнася до дизайна, Lyriq ще има отвесни фарове, голяма предна решетка и светещо лого. Таванът ще се скосява откъм гърба, с цел да усили показателя аеродинамиката на SUV-то, а стоповете ще са с остри форми.
 Ford възкреси именития Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 година
Ford възкреси именития Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 година

Срещу 50 хиляди $ в базисния модел в Съединени американски щати получавате V8 с 480 к.с., въртящ миг от 570 Nm и 10-степенен автоматик

Акцент в интериора е колосалният 33-инчов LCD екран с над 1 милиарда цветове, включващ както конфигурируемото табло с инструментите, по този начин и инфотейнмънт системата. Въпреки огромния си размер обаче, екранът е една концепция по-минималистичен от таблата на бензиновите модели.

Шофьорът ще бъде подпомаган от Super Cruise системата, позволяваща безконтактно ръководство на функционалностите на електрическия автомобил, а най-важните параметри ще са забележими на предното стъкло с помощта на heads-up екрана с добавена действителност.
 Ford възкреси SUV моделите Bronco с ново потомство за идната година
Ford възкреси SUV моделите Bronco с ново потомство за идната година

С цена, започваща от 30 хиляди $, те са директна конкуренция на най-продавания модел на Fiat Chrysler - Jeep Wrangler
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР