По програма Творчески инициативи“ на Национален фонд Култура“ заработи проектът

...
По програма Творчески инициативи“ на Национален фонд Култура“ заработи проектът
Коментари Харесай

Онлайн премиери на Sofia ARS Net

По стратегия „ Творчески начинания “ на Национален фонд „ Култура “ проработи планът „ Онлайн министър председатели на Sofia ARS Net “.

Заради пандемията бяха анулирани пред аудитория доста министър председатели на книги, които като публицист и критик Анжела Димчева отразяваше във в. „ Труд ” и на фейсбук страницата Sofia Ars Net. Така се роди концепцията да се даде опция на български създатели да осъществят свои министър председатели онлайн на Sofia Ars Net, което е интерактивен механизъм за привличане на аудитория, придружен с критически мнения и с следващ спор сред потребителите във фейсбук.

За интервала 1 ноември 2020 – 30 март 2021 година Анжела Димчева осъществя 20 видеопремиери на одобрени български писатели, които показаха новите си книги. Тя написа 20 рецензии за тези книги. Всичко това – видео и текст – структурирано в плейлиста „ Онлайн министър председатели на Sofia Ars Net ”, които са налични и са видени от хиляди консуматори. Отделно видеоматериалите и текстовете са качени и в YouTube канала на Анжела Димчева. 

Участвалите създатели са: проф. Златимир Коларов („ ILLUSIO MAGNA ”), Боян Ангелов („ Универсум ”), Атанас Капралов („ Приближаване до гърмежа ”), Атанас Звездинов („ Звездност ”), Катя Зографова („ Хроники на Вазовия жанр ”), Румен Шомов („ Китайската стена или с Биг Брадър от двете страни на времето ”), Ивайло Диманов („ Всички пътища водят към „ Гарибалди ”), Хайри Хамдан („ Лешникови градини ”), Максим Максимов (Творчески портрет), Виктор Мелник („ Време за обич ”), Димитър Васин („ А прикрито в никакъв случай не вземам ” и „ Димитровчета ”), Ива Спиридонова („ От мен до другото величие ”), Симеон Аспарухов („ Приказка единствено за теб ”), Владислав Кацарски („ Загърбената земя ”), Ивайло Терзийски („ Сърце в ремонт ”), Роси Рос („ Иглики в окото ”), Николай Николов („ Секс и копърка), Джина Дундова („ Все някъде пътеката води ”) и Екатерина Пенчева („ Ноември по пианото се стича ”) и други Те срещнаха аудиторията с фрагменти от книгите си. Обхватът на дейностите доближи до повече от 50 000 души.

 Значимостта на сходно онлайн другарство създател – четец не е ново за младите, само че несъмнено е оригиналност за създателите над 60 години, които бяха разпознати като дейни участници в цифровата просвета, тъй като за тях това е новаторска процедура.

Целта на плана е освен съблюдаване на противоепидемичните ограничения във връзка с действената културна политика, само че и разширение на известността на българските създатели измежду новите генерации, рекламиране на техните тематики, откриване на креативната лаборатория на основателя на книжовен артикул. Важна цел е противоположната връзка, която се документира от разнообразна като възраст и ползи публика – не единствено в България, само че и в чужбина, тъй като Sofia Ars Net е платформа, която се чете от хиляди българи в чужбина.

Активните консуматори на фейсбук платформата Sofia Ars Net са в необятна възрастова граница: от 18 до 80 години. Това са българи, живеещи във всички точки на България и в редица европейски страни – изключително в Австрия, Германия, Франция, Италия, Македония, Сърбия, Англия, Швеция, Турция, Гърция, Украйна, Белгия, Молдова, Испания и други Страницата е харесана и постоянно коментирана от българи от Съединени американски щати, Канада и Бразилия. Така новата българска литература уголемява своята география.

Този план има капацитет да продължи и след крайния период, тъй като Анжела Димчева е публицист и публицист на свободна процедура, чиято съществена активност е разпространение на българската литература и просвета по типичен метод посредством представяния онлайн пред аудитория, изявления в хартиени и електронни медии, само че и комбинирането му и с онлайн прояви: стриймване във фейсбук страницата Sofia Ars Net, изявления на текстове и фотоси, диспути по заложени тематики, анкети с потребителите в обществените мрежи. Всички, които имат интерес към тази самодейност, могат да изпращат въпроси на персонални известия на.

 Национален фонд „ Култура ” е създал нови стратегии за 2021 година, в които могат да вземат участие създатели на свободна процедура, шефове на компании и сдружения.

Разговора с Анжела Димчева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР