По професионалните теми, дебатът беше смислен между г-жа Йорданка Фандъкова

...
По професионалните теми, дебатът беше смислен между г-жа Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Политолози: Избирателите не биха избрали една истерична жена за кмет

По професионалните тематики, дебатът беше логичен сред госпожа Йорданка Фандъкова и господин Борис Бонев. Това ги прави действителни съперници по действителни тематики. Всички останали са парашутисти. Това съобщи политологът Стойчо Стойчев в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка провелия се политически спор сред главните кандидат-кметове за столицата.

„ Дебатът преди изборите има за цел да можеш да сравниш двамата кандидати в действително време. Това няма по какъв начин да се получи във формата, в който са нашите кметски избори. Това може да се случи сред първи и втори тур. Снощи множеството претенденти съумяха да показват решенията си за града, само че не и политиките “, сподели политологът Татяна Буруджиева. „ Дебатът е значим за твърдите гласоподаватели на даден претендент “, добави политологът.

„ Това е политическа борба, не е борба сред специалисти. Ние не си избираме специалисти. От една страна госпожа Фандъкова доста добре се беше подготвила. Тя знаеше, че ще бъде атакувана по детайлите, а не по политиките. Стратегията на дебата беше оптимално поглъщане на Мая Манолова в дебата “, разяснява тя.

„ Г-жа Фандъкова сподели, че държи отдалеченост от злободневието и чистите препирни “, разяснява Стойчев. „ Тя резервира една линия на държание за хората, които желаят да видят една улегналост. Вчера видяхме, че госпожа Манолова в действителност е изморена. Явно доста са ѝ пристигнали борбите в последните години “, счита той.

„ Една жена не би могла да е толкоз нападателна колкото един мъж. Избирателите не биха избрали една истерична жена. Все още политиката е доста мъжка работа “, акцентира Буруджиева. „ Г-жа Фандъкова има по-малък проблем от госпожа Манолова. Тя може да разчита на гласоподавателите на ГЕРБ, до момента в който, госпожа Манолова има необединими гласоподаватели. Тя би трябвало да уравновесява гласоподавателите “.

„ Манолова няма ядро, а няколко ядра, които са несъвместими в огромния балон, който е надула. При нея има проблем и това са несъвместимостите, които е събрала от гласоподавателите “, разяснява още политологът Стойчо Стойчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР