По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през

...
По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през
Коментари Харесай

Падат оборотите в търговията на дребно през юни спрямо май

По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през юни оборотът в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по съпоставими цени понижава с 1,4 на 100 по отношение на предходния месец.

През юни 2022 година оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, резервира нивото си от същия месец на 2021 година.

През юни 2022 година се следи понижение на оборота по отношение на предходния месец във всички огромни групи: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2 на 100, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1,4 на 100, и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 1,1 на 100.

Намаление на оборота в търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, е записано при търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 6,1 на 100, и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3,1 на 100. По-значително нарастване е регистрирано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 3,9 на 100, и търговията на дребно с разнородни артикули - с 1,1 на 100.

През юни 2022 година в съпоставяне със същия месец на 2021 година се следи нарастване на оборота при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 3,3 на сто) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 1,3 на сто).

Намаление е записано в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 3,1 на сто).

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е маркиран растеж при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 24,1 на 100, търговията на дребно с разнородни артикули - с 11,2 на 100, и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 8,9 на 100. Оборотът понижава по-съществено в търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 4,1 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР