По предварителни данни през третото тримесечие на 2020 г. инвестициите

...
По предварителни данни през третото тримесечие на 2020 г. инвестициите
Коментари Харесай

Министърът на икономиката с много важна новина за инвестициите в България

По предварителни данни през третото тримесечие на 2020 година вложенията у нас се възвръщат. Растежът им в структурата на Брутният вътрешен продукт през третото по отношение на края на второто тримесечие е 4.3 на 100 в действително изражение. Данните за интернационалната капиталова позиция на България, поддържана от Българска национална банка (БНБ), сочат, че растежът на вложенията за последната година е 1 милиарда евро, а от началото на мандата на държавното управление – 6 милиарда евро.

Това сподели министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при подписването на нови документи за вложения.

Днес икономическият министър подписа три такива сертфиката по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на обща стойност 8.3 млн.лв., които ще разкрият близо 300 нови работни места. Две от вложенията на „ Фармалекс България” и на „ БАДЕР България “ получават документ клас „ А “, а третата инвестиция на „ РОК 7” ЕООД - документ клас „ Б “.

Инвестицията на „ БАДЕР България “ е за произвеждане на тапицерии за автомобилната промишленост, което ще се осъществя на територията на община Русе. Проектът е в размер на 1 500 000 лева, като посредством него ще бъдат разкрити 180 нови работни места.

Вторият план, който ще получи документ за инвестиция клас „ А “ е за уголемение на активността на „ Фармалекс България “ АД, като инвестицията по него възлиза на 120 000 лева и ще бъдат разкрити 60 нови работни места.

Предмет на активност на сдружението е даване на консултантски и маркетингови услуги, пазарни изследвания, действия, свързани с разбор и обработка на данни от изследвания на артикули в бранша на опазването на здравето и обвързваните области. Компанията планува уголемение на активността си, в посоки свързани с развойна активност, регулаторни действия, лекарствена сигурност, качество и сходство с условията.

Проектът на „ РОК 7” ЕООД, който ще получи документ за инвестиция клас „ Б “ е за създаване на дружество за произвеждане на каменна вата, който ще се осъществя в община Търговище.

Инвестицията е за 6 770 000 лева, като ще бъдат разкрити нови 49 работни места. Инвестиционният план планува създаване на цех за произвеждане на каменна вата от базалт с потенциал 10 000 тона на година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР