По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2020 г. общият

...
По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2020 г. общият
Коментари Харесай

Над 73% срив в туризма ни през годината на COVID-19


По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2020 година общият показател на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “, изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 8.7% по отношение на третото тримесечие на 2020 година. Най-голям растеж се следи при „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоз а “ - с 15.1%, а понижение е записано единствено при „ Въздушен превоз “ - с 0.9%. Това оповестиха от Националния статистически институт във връзка с показателите на оборота в услугите обгръщат дейностите, включени в секторите „ Транспорт, депозиране и пощи “, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ и „ Други бизнес услуги “.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ се усилва с 0.7% по отношение на третото тримесечие на 2020 година. Най-съществено повишаване е регистрирано при „ Радио- и телевизионна активност “ (8.6%) и „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (7.2%). Намаление се следи при „ Издателска активност “ - с 11.6%.

При Други бизнес услуги най-голямо покачване по отношение на предходното тримесечие е регистрирано при „ Архитектурни и инженерни действия, механически изпитвания и разбори “ - с 8.6%, и „ Дейности по защита и следствие “ - с 5.3%. Значителен спад е регистриран при „ Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации “ - с 45.8%.

Годишни промени

През четвъртото тримесечие на 2020 година общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “ е с 1.5% под нивото на същото тримесечие на 2019 година. Най-голям спад е регистриран при „ Въздушен превоз “ - с 57.7%, и „ Воден превоз “ - с 26.0%. Увеличение се следи при „ Пощенски и куриерски услуги “ - с 16.4%, и „ Сухопътен превоз “ - с 3.6%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “, изчислен от календарно изгладени данни, е със 7.0% по-висок през четвъртото тримесечие на 2020 година в съпоставяне със същото тримесечие на 2019 година. Най-съществено повишаване е регистрирано при „ Далекосъобщения “ - с 28.5%. Значителен спад е регистриран при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (31.6%).

При Други бизнес услуги нарастване по отношение на четвъртото тримесечие на 2019 година се следи при множеството действия, като то е най-голямо при „ Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност “ - с 13.9%, до момента в който спад е регистриран при „ Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации “ - със 73.2%.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР