По предложение на Продължаваме Промяната“ членовете на секционните избирателни комисии

...
По предложение на Продължаваме Промяната“ членовете на секционните избирателни комисии
Коментари Харесай

Никола Минчев от Пловдив: Вдигнахме възнагражденията за член...

По предложение на „ Продължаваме Промяната “ членовете на секционните изборни комисии (СИК) отсега нататък ще получават много по-високо заплащане, в сравнение с последните избори. Досега за един тип избор член на СИК получаваше по 85 – 90 лв., а на последващи избори, когато и да са те, сумата която той ще взима ще е най-малко една четвърт от минималната работна заплата.

Това заяви през днешния ден Никола Минчев по време на своя приемна с жители в Пловдив. Освен персонални въпроси, пловдивчани разясниха с Никола Минчев и признатите в края на предходната седмица противоречиви промени в Изборния кодекс (ИК). „ Малкото, да не кажа и единственото позитивно, което се промени в изборното законодателство е, че хората, които работят в СИК ще бъдат по-добре заплатени. Радвам се, че ние като обществено виновна партия съумяхме да създадем такова предложение сред първо и и второ четене на измененията в ИК, което срещна поддръжка и от други парламентарни групи “ - добави Минчев.  

Росен Костурков, който също имаше приемна за жители, изясни че предлагането за по-високо възнаграждение  е останало неусетно измежду останалите промени в изборното законодателство, които се дефинират от специалистите като скандални.

Народните представители от „ Продължаваме Промяната “ пресметнаха, че към сегашния миг член на СИК ще получава най-малко 177 лв., като се има поради, че минималната работна заплата е 710 лв.. „ Работата на СИК е извънредно значима, само че неведнъж неблагодарна, а отсега нататък тя ще стане двойно по-тежка поради още веднъж въведеното гласоподаване с хартиени бюлетини и тяхното броене. Най-нормално е за тази си работа те да получават, доколкото е допустимо, заслужено заплащане “, добави заместник-председателят на Народното събрание.

Следващата приемна на Никола Минчев с жители на Пловдив ще бъде на 19 декември от 10:30 до 13:00 ч. в офиса на „ Продължаваме Промяната “ на ул. „ Козлодуй “ №1.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР