По предложение на патриотите от НФСБ и ВМРО Народното събрание

...
По предложение на патриотите от НФСБ и ВМРО Народното събрание
Коментари Харесай

Промени в ГПК, предложени от патриотите, защитават гражданите срещу произвола на банки и монополи

По предложение на патриотите от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Народното събрание одобри промени в Граждански процесуалния кодекс, с които се задължава съдът да следи за неравноправни клаузи в договорите сред търговци и консуматори. Дава се опция при съществуване на избрани в закона предпоставки оспорването на почналото наложително осъществяване да бъде спирано от съда.

Задължават се всички търговци или компании, предоставящи услуги, да ползват контракта, дружно с неговите промени и приложения в изпълнителното произвеждане.

Приетите промени дават засилена отбрана на по-слабата страна – потребителя, в отношението й с банки, комунални сдружения, мобилни оператори, естествени монополи и търговци с господстващо състояние на пазара.

Сред предложенията беше позволена опция единственото жилище на длъжника да не бъде продавано, даже в случай че е ипотекирано, преди приключването на делото пред първоинстанционен съд. За страдание, предлагането не беше признато, разяснява националният представител от НФСБ и зам.-председател на правната комисия Христиан Митев.

Това е следващият законопроект, с който "Обединени патриоти " извършват поетите предизборни обещания за отбрана на жителите в борбата им с противозаконни практики на банки и монополи. Народните представители от патриотичната коалиция ще продължат битката за отбрана правата на всички български жители против произвола на банки и монополисти, акцентира Христиан Митев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР