По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов общинските съветници

...
По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов общинските съветници
Коментари Харесай

Община Благоевград по-близо до изграждане на Индустриална зона „Зелен дол“!

По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов общинските съветници одобриха изменението на Общия организационен проект за Индустриална зона „ Зелен дол “. Точката бе прегледана по време на изключително съвещание на Общински съвет.

След взетото решение следва разработване на Подробен устройствен план, който ще детайлизира инфраструктурата и ще даде още по-ясни контури на парцелите и парцелите, планувани в индустриалния парк.

Той ще бъде построен по характерни правила и правила с нараснали критерии за зелени системи, благоприятни условия за възобновима сила и нулеви въглеродни излъчвания.

Бъдещата Индустриална зона, която ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до Автомагистрала „ Струма “, ще се осъществя на два стадия. Планираната първата част от нея ще бъде ситуирана на към 650 дка, а задачата на общинското управление е по-късно теренът да бъде уголемен до 1100 дка.

С построяването на Индустриална зона „ Зелен дол “ Благоевград ще се трансформира в евентуален център за привличане на български и задгранични вложители.

Индустриалната зона е заложена в План за интегрирано развиване на общинаБлагоевград (ПИРО), което да дава опция за финансиране посредством Планаза възобновяване иустойчивост.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР