По предложение на държавния здравен инспектор правителството в оставка ще

...
По предложение на държавния здравен инспектор правителството в оставка ще
Коментари Харесай

Правителството удължава епидемичната обстановка, приема Плана за възстановяване

По предложение на държавния здравен контрольор държавното управление в оставка ще удължи действието на изключителната епидемиологична конюнктура у нас до края на месец май.

Очаква се на днешното съвещание да бъде признат Националният проект за възобновяване и на по късен стадий да бъде изпратен за авансово утвърждение в Брюксел.

С удължаването на противоепидемичната ситуацията до края на месец май ще има предвидимост за туристическия сезон, като здравният министър в оставка дефинира със заповед по какъв начин непознатите туристи ще влизат в страната:

„ С имунизационен документ, откъдето да е видно, че имунизацията е приключена. Вторият метод е с негативен PCR тест, влизане с антигенен тест. И третият вероятен метод за влизане в страната е с документ за преболедуване през последните шест месеца “, разгласи на вчерашната си среща с туристическия отрасъл министър в оставка Костадин Ангелов.

Правителството ще одобри изпрати в Брюксел Националния проект за възобновяване, по който страната ни може да получи 12 милиарда лв. под формата на безплатна помощ. Стъпката се подхваща, откакто новите партии в Народното събрание не показаха своя вид на този проект.

Премиерът в оставка Борисов съобщи:

„ Като желаят, то не е Библията, може по-късно са поправи, да се преписва, да се поставя, те са гъвкави документи и в случай че няма кой да отиде да пази тези проекти в Брюксел задоволително авторитетно, както ние до момента, изходът го знаем - два пъти стопират всички еврофондове “.

В този вид на проекта сигурно попадат оспорваните от новите партии в Народното събрание стратегии за енергийна успеваемост или санирането на здания и свързаността, построяването на нови пътища.

„ Аз не смятам, че вложенията в пътна инфраструктура са нещо неприятно. В Плана имало единствено стиропор, аз мисля, че стиропор не се ползва  при санирането, употребява се фибран и други материали. Простете сътрудници, разноските за саниране са единствено 16% от проекта, било редно да са повече “, изясни преди дни Томислав Дончев, вицепремиер в оставка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР