По повод този повод и по конкретния повод с приемането

...
По повод този повод и по конкретния повод с приемането
Коментари Харесай

Георги Йорданов: Всичко, което е хубаво за България и българските граждани, ще бъде подкрепено от БСП


По мотив този мотив и по съответния мотив с приемането на Националния проект за справяне с пандемията националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ доцент Георги Йорданов съобщи: „ Ние предложихме да бъде признат този проект, тъй като всички сме очевидци на лутането на държавната и здравната администрация за предприемането на задоволително съответни ограничения за справяне с пандемията от коронавирус. Той ще направи предвидими дейностите на държавната администрация, както и ще помогне всеки да понесе своите отговорности. В този аспект на нещата не можем да бъдем недоволни “.

В ефира на БНР социалистът напомни и за проекта, действителен от 2006 година, обновен през 2017 година, като направи записка, че някои институции към този момент не съществуват в това разписание.

На въпроса за какво предлагането на Българска социалистическа партия беше отхвърлено, Йорданов отговори: „ Проблемът е с носенето на отговорност. В проекта се планува народен щаб, който да се оглавява от съответния отраслов вицепремиер. В него вземат участие представители на равнище зам.-министри на всичките министерства, т.е. когато този щаб предприеме една мярка, тя се съгласува в съответните министерства и продължава за осъществяване “надолу “, изясни Георги Йорданов.

По думите му до момента сме имали един народен щаб, чиито решения е трябвало да бъдат рекомендации към здравния министър, който ги издавал във тип на заповеди от свое име.

„ В последна сметка се оказа, че този министър, който издава заповеди от свое име, не носи отговорност за тях, тъй като споделя, че това са рекомендациите на щаба “, уточни доцентът.

„ Задълженията и отговорността на тези, които най-вече би трябвало да дават отговор - това са министрите и самият министър председател, ги нямаше. Затова ние, от Българска социалистическа партия, мислим, че без персонална отговорност в тази пандемия, нещата се размиват. Зададохме доста въпроси, тъй като се оказа, че тъкмо в консултативните органи липсват експертите по вирусология, по инфекциозни заболявания, по пулмология “, изясни депутатът от левицата. Според него с приемането на проекта нещата ще бъдат сложени на вярната основа.

По мотив днешната излязла информация за към този момент готовия софтуерен проект за производството на българска ваксина, доцент Йорданов попита: „ Защо нашето държавно управление не предложи на Европейски Съюз и “Бул Био “, както и на Института по микробиология също да бъдат спонсорирани, с цел да бъде създадена и българската ваксина. Трябва да зададем и въпроса по какъв начин ще бъде осъществена логистиката с тези ниски температури за една от имунизациите “, акцентира медикът-депутат. „ Транспортът от фризерите до общопрактикуващите лекари е въпрос, за който никой не приказва “, счита социалистът и сложи въпроси в ефира на БНР: „ А по какъв начин ще ги съхранява джипито? Как ще си създадат личния имунизационен проект? “.

„ До през днешния ден не можем да планираме нищо, тъй като не знаем графика за доставка на имунизациите, както и коя от имунизациите ще бъде доставена и в какво количество “, издаде различен подробност, видян от Българска социалистическа партия доцент Йорданов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР