По повод проведения вчера протест срещу предвиденото от Столичния общински

...
По повод проведения вчера протест срещу предвиденото от Столичния общински
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова: Кметът на София заблуждава гражданите на Младост

По мотив извършения през вчерашния ден митинг против плануваното от Столичния общински съвет (СОС) застрояване на ул. " Андрей Сахаров " и ул. " Йерусалим " и изявлението на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова заявяваме следното: Думите на госпожа Фандъкова, че с тази зелена повърхност и плануваното в нея застрояване проблем няма, не са истина. Това пишат в позиция, изпратена до медиите, намиращите се под домакински арест Десислава Иванчева и Биляна Петкова.
Казус несъмнено има, тъй като има решение на СОС от 20.12.2018 година за преотреждане на това озеленено и залесено междублоково пространство за строителство на хотел. Самата продажба е утвърдена от СОС на 20.12.2018 година (2 дни преди да ни пуснат от ареста), а информацията за нея е оповестена на 27.12.2018 година, прецизират Иванчева и Петрова.
" Цената на продажбата е 463 евро/кв.м. Справка, която направихме в уебсайт за парцели, демонстрира, че такива парцели се продават с 41% по-скъпо. Това не е публична оценка, само че повдига въпроса по какъв начин се вършат оценките и дали са действителни.
Гражданите на " Младост " са добре осведомени и не стачкуваха през вчерашния ден без причина, както госпожа Фандъкова се опита да внуши. Поводът за митинга им не е " следващата подправена вест ", както кметът Фандъкова привикна да назовава обстоятелствата за неприятното ръководство на София, ощетяващо жителите.
Още повече, кметът на София няма право да не се съобрази с решение на общинския съвет. Единственият излаз да се завърши с този проблем е това решение да бъде анулирано, а госпожа Фандъкова в изказването си не пое ангажимент да упорства за анулация на решението. Настояваме тя да поеме обществено точно този ангажимент ", приключва позицията на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР