По повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите

...
По повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите
Коментари Харесай

Николова разговаря с държавния секретар по здравеопазване на Германия

" По мотив предизвестията на немските управляващи за пътешестване до областите Благоевград, Добрич и Варна бих желала да Ви уверя, че всички нужни ограничения против разпространяването на COVID-19 са взети от здравните управляващи и Министерството на туризма ".

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в телефонен диалог с Томас Щефен , държавен секретар във Федералното министерство на опазването на здравето на Германия, оповестиха от Министерство на туризма. В отдалечената среща взе участие и доцент доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. 

Тя акцентира, че Министерството на туризма е в непрекъснат контакт с Министерството на здравеопазването и съгласно формалните данни по Българското Черноморие разпространяването на ковид е лимитирано.

" Отделни клъстерни случаи се регистрират в огромни градове отвън курортите. Във водещите ни курорти по Северното Черноморие - Златни пясъци, „ Св. Константин и Елена “, Албена, няма инфектирани туристи ", уточни министърът.

" Във всички хотели, заведения за хранене и други обекти както по Българското Черноморие, по този начин и навътре в страната, прецизно се съблюдават противоепидемичните ограничения на Министерството на здравеопазването и рекомендациите на Световната здравна организация против разпространяването на COVID-19 ", подчертава още тя.

Вземат се и спомагателни ограничения за обезпечаване на „ зелен кулоар “ за отклоняване на гостите от летището до хотелите, както и за отпадане на съпътстващи екскурзии със събиране на повече хора.

Вицепремиерът посочи положителните стопански и другарски връзки сред двете страни. " Германия е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България. Всяка година хиляди немските жители избират страната ни за отмора и почивка поради разнообразните и качествени услуги ", сподели още тя.

Нещо повече - България остава измежду страните с минимум инфектирани на Балканите, което я прави сигурна дестинация, а безспорен принос за това имат навременните дейности на българското държавно управление.

Българският министър на туризма изрази вяра, че немските управляващи ще преразгледат издадените „ предизвестия за пътешестване “ и ще можем да посрещнем всички немски туристи, възнамерявали почивката си у нас.

Държавен секретар Щефен посочи, че Германия не желае да лимитира пътуванията, само че те би трябвало да са сигурни. По думите м у, деликатно се следи епидемиологичната конюнктура, а България е с невисок дял на инфектираните.

Той пое ангажимент да съобщи информацията от диалога до немското външно министерство, като обърне внимание на взетите спомагателни ограничения от българска страна за отбрана на туристите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР