По повод предстоящото обсъждане на неговото отстраняване, главният прокурор Иван

...
По повод предстоящото обсъждане на неговото отстраняване, главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Гешев: МВР и Министерство на правосъдието атакуват прокуратурата, а в същото време престъпността е на нивата от 2006 година

По мотив идното разискване на неговото премахване, основният прокурор Иван Гешев разяснява, че това надали съставлява интерес за обществото. По думите му сериозните въпроси са цените на тока, икономическата и обществената рецесия.

“Виждате какво се случва в Украйна. Не мисля че този въпрос съставлява интерес за българските жители. Не знам по какъв начин да разясня настояването за премахване на основен прокурор на страна членка на Европейски Съюз, по тази причина че е изпратил книги на класици като Вазов и Йовков ", разяснява Гешев, представен от Българска национална телевизия.

Висшият правосъден съвет се събира на съвещание, с цел да разиска предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

" Ще кажа, че това е машинален общ брой от манипулативни и погрешни политически изказвания и субективни също манипулативни оценки. В дейностите на някои държавни органи виждам първи проблясъци, което не съм виждал от детството си преди 89 година в дейностите на държавни органи “, сподели още Гешев.

Той прикани институциите " да работят в полза на българските жители, а не да се занимават с политически офанзиви към други държавни институции. “

Главният прокурор и прокуратурата нямат персонални борби.

" Нашата борба е с престъпността и се надявам, че това ще бъде възприето и от нашите сътрудници в Министерство на вътрешните работи “, добави основният прокурор.

" Изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването се занимават да нападат прокуратурата, а в това време се възражда полицейският произвол и има взрив на престъпността на равнища от 2006 година ", изясни Гешев. 

Той сподели още, че се надява Пленумът на Висш съдебен съвет да вземе значими решения за фамилиите на украински магистрати, с цел да им обезпечи гратис настаняване в станцията на прокурата. Гешев е внесъл такова искане до съвета.

Искането е на съображение член 129 от Конституцията - за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт.

Магистратите този път не могат да откажат да се занимават всъщност с проблема, откакто Конституционният съд се произнесе, че въпросът следва да бъде прегледан и е в пълномощията на министъра на правораздаването да внася такова предложение. Случаят е без казус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР