По повод осъществяването на 30-ата българска антарктическа експедиция, Български пощи“

...
По повод осъществяването на 30-ата българска антарктическа експедиция, Български пощи“
Коментари Харесай

Български пощи поддържат пощенска станция на остров Ливингстън

По мотив реализирането на 30-ата българска антарктическа експедиция, „ Български пощи “ ЕАД осведомят, че от 27 години има договорни връзки с Антарктическия институт и поддържа краткотрайна пощенска станция за приемане и доставка на кореспондентски колета на остров Ливингстън.

Създадена е специфична технология за приемане, таксуване и експедиране на кореспондентски колета. Дружеството дава в малко количество служебни формуляри, описи, адресни етикети, пощенски чували и брошури с цените. На избран от управлението на Антарктически институт член от експедицията се предава против автограф пощенско клеймо за краткотрайната пощенска станция, гравирано 1090 “Poste Bulgare Antarktika ”.
Заработи първата пощенска станция в столичното метро
На 1 април 2021 година, проработи първата  пощенска станция в Софийското метро - на спирка „ Патриарх Евтимий “. Тя беше...
Прочети повече
Пратките изпращани от участниците в експедицията, подадени във краткотрайната пощенска станция след преместването им до България от член на експедицията, се предават на началника на Софийска централна пощенска станция, който провежда обработката и доставката им на получателите.

Пратките изпращани за остров Ливингстън се събират в абонаментна пощенска кутия № 599 в Софийска централна пощенска станция. Същите се предават на акредитиран член от експедицията, който да ги придвижи и достави на получателите.

След привършване на експедицията и закриване на краткотрайната пощенска станция, пощенското клеймо и неизползваните пощенски чували се връщат в „ Български пощи ”.

Напомняме, че през месец юли 2021 година, бяха пуснати в приложимост серия от две пощенски марки и специфичен пощенски щемпел отдадени на 200-годишнината от откриването на Антарктида и 50 годишнината от началото на научните проучвания на Ледения континент, които българската страна прави. Художник на плана е Атанас Атанасов.
Български пощи оповестиха състезанието за най-красиво писмо до Дядо Коледа
Вече над 15 години „ Български пощи ” организират обичания от деца и родители конкурс „ Най-красиво писмо до Дядо Коледа&r...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР