По повод обществения интерес в средствата за масово осведомяване, пише

...
По повод обществения интерес в средствата за масово осведомяване, пише
Коментари Харесай

Софийската митрополия излезе с изявление по повод отношенията с „Инерком“

По мотив публичния интерес в средствата за всеобщо осведомление, написа в изказването, по отношение на настоятелен връзки сред Софийската света митрополия и " Инерком " ЕООД, декларират:
 
1. Българската православна черква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по Предварителен контракт и съглашение от 22.12.2016 година с " Инерком " ЕООД, заради което същият контракт не е бил предмет на разискване и взимане на решение от страна на Светия Синод.
 
2. Страна по контракта е Софийската света митрополия на БПЦ-БП като независимо юридическо лице със свои органи на ръководство.
 
3. На 22.12.2016 година е подписан прелиминарен контракт за наем и съглашение по решение на Епархийския съвет на Софийската света митрополия, представлявана от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, който е упълномощил за подписването му викарния си свещеник Браницки свещеник Григорий.
 
4. Предварителният контракт и съглашение от 22.12.2016 година с " Инерком " ЕООД е направен и препоръчан на Епархийския съвет за разискване и приемане от адв. Мария Тодорова Тодорова от Софийската адвокатска гилдия.
 
5. Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на финален контракт с " Инерком " ЕООД.
 
6. Епархийският съвет на Софийската света митрополия, управителен от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, след съвещания със експерти е подхванал дейности за споразумяване на деловите връзки с " Инерком " ЕООД в полза на Софийската света митрополия на БПЦ - БП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР