По повод националния празник на Унгария на официално посещение в

...
По повод националния празник на Унгария на официално посещение в
Коментари Харесай

Шумен посреща посланика на Унгария

По мотив националния празник на Унгария на публично посещаване в понеделник в Шумен идва Н. Пр. госпожа Текла Харангозо, ексклузивен и пълномощен дипломат на Унгария у нас. Тя ще бъде придружавана от госпожа Дьорди Димитров, шеф на Унгарския културен институт и консултант по културните въпроси към Посолството, господин Чаба Балаж, консул и първи секретар на задачата, господин Тамаш Будаи, търговски аташе и майор Золтан Киш.

В 14,15 часа унгарските посетители ще се срещнат с кмета на Шумен Любомир Христов. По-късно, в 15 часа, участниците в делегацията ще поднесат венци пред паметника на Лайош Кошут в центъра на града. Госпожа Харангозо ще открие фотоизложбата „ Духовното наличие на Унгария в България “ на фотографа Бахгет Искандер в Регионална библиотека „ Стилиян Чилингиров “.

В 16 часа гостите ще прегледат музейната експозиция в къщата музей „ Лайош Кошут “. По-късно в програмата им е включено посещаване на Арменската черква в Шумен, където унгарският народен воин Лайош Кошут и другарите му са отбелязали Рождество Христово.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР