По повод началото на учебната година Гьоте-институт България дава старт

...
По повод началото на учебната година Гьоте-институт България дава старт
Коментари Харесай

Да си учител по немски език е яко!

По мотив началото на образователната година Гьоте-институт България дава старт на акцията „ LEHREN IST COOL! “ (Да преподаваш е яко). Нейната задача е да насърчи младежите в страната, учещи немски език в учебно заведение или университета, да изберат специалността на преподавател по немски език за свое бъдеще.

„ Да си преподавател по немски е „ крепко “, тъй като е предопределение и смислена житейска задача, осигуряваща сигурен кариерен път, обезпечен месечен приход, голям брой благоприятни условия за развиване и поддръжка в немско езичния свят “ – споделят основателите на акцията. „ Обичам работата си. Чувствам се задоволен от това, което правя. Човек е потребен за обществото и в това време има опцията да се изрази. Смея да настоявам, че се оправям добре, съдейки по резултатите на учениците си “, споделя Ивайло Генов, преподавател по немски език в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ – Ловеч, който е един от посланиците на акцията „ LEHREN IST COOL! “. Немският език е измежду десетте най-говорими езици в света. Той е майчин или втори език за към 130 милиона души.

Немският е най- доста приказваме като майчин език в Европейски Съюз и e формален език в 7 страни. Кампанията е част от плана „ ОТ ПРАКТИКАТА – ЗА ПРАКТИКАТА. “, който ще тества модели за по-ранно обвързване на академичната подготовка на студенти със протичащото се в класната стая.

Младите хора ще могат още в начален стадий на образованието си да се срещнат с привлекателността, само че и с провокациите на специалността преподавател по немски език и да изградят съществени училищен умения и настройки. С тях ще работят 15 базови учители, квалифицирани в обширна менторска стратегия. Още аргументи за това, за какво „ да си преподавател по немски език е крепко “ може да видите на уеб страницата на акцията „ LEHREN IST COOL! “ тук:

http://www.goethe.de/sofia/lehrenistcoolПартньори на акцията са Посолство на Федерална република Германия в България, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Нов български университет, Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “, Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски “, Дружество на преподавателите по немски език в България, Съюз на германистите в България и „ Заедно в час “. Гьоте-институт е културният институт на Федерална република Германия и работи в целия свят. Гьоте-институт България е основан през 1989 година, като сега с голям брой събития отбелязва своя 30-годишен празник. Акценти на културната стратегия на института са срещи сред български и немски създатели и интелектуалци, показване на немската модерна просвета и поощряване на немско- българското и на европейското съдействие. Гьоте-институт България организира курсове и изпити по немски език за всички равнища и възрастови групи. Той също по този начин подкрепя проучването на немси език в България, като предлага присъствени и онлайн образования и многообразни услуги за българските преподаватели по немски език. В съдействие с български сътрудници взе участие в национални и европейски планове за проучване на непознати езици.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР