По повод на твърденията на някои черногледци, в т.ч. и

...
По повод на твърденията на някои черногледци, в т.ч. и
Коментари Харесай

Петко Симеонов: Пътеката ни не е много права, но България върви напред

По мотив на изказванията на някои черногледци, в това число и президента Румен Радев, че в страната ни не се случва нищо хубаво, че няма независимост и така нататък социологът Петко Симеонов изрази своето свободно мнение. Той е български академик, публицист, политик, един от създателите на тогавашния Съюз на демократичните сили /СДС/.

Според мен България върви напред. Не толкоз бързо, колкото бихме желали, само че еволюцията е безспорна. В обществото нищо не може да стане изведнъж. Революциите са образец за това.

В страната се организират свободни избори и това е реалност. Има операции, има измами, само че изборите са свободни. Свободното общество не е безпроблемно.Вижте имената на президентите от 1991 година до през днешния ден - Желев, Стоянов, Първанов, Плевнелиев, Радев. Как бихме видели такава редица от имена, в случай че изборите не бяха свободни?

Да изброим министър председателите, които приказват за болшинствата в Събранието, болшинства резултат на парламентарни избори - Андрей Луканов, Димитър Попов, Филип Димитров, Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургатски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, Бойко Борисов.

Не е допустимо по този начин да бъдат подредени имената, в случай че изборите не са свободни.
Не постоянно се избират най-хубавите, само че такава е волята на болшинството.

Далеч сме от идеалите стимулирали Апостола, само че те ни водят. Пътеката ни не е права, постоянно криви, само че хубавите работи по този начин се случват - с работа, достижения, недоволства, рецензии, поправяне...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР