По повод множеството жалби от потребители на ВиК услуги Омбудсманът

...
По повод множеството жалби от потребители на ВиК услуги Омбудсманът
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова свиква широка обществена дискусия по проблеми на гражданите при формирането на сметки за вода


По мотив множеството тъжби от консуматори на ВиК услуги Омбудсманът Мая Манолова привиква необятна социална полемика по проблемите на жителите, свързани с начисляването на разход вода „ общо ползване “ в сгради-етажна благосъстоятелност.

Събитието ще се организира на 25 септември 2018 година, от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „ Георг Вашингтон “ № 22, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

На форума ще бъдат прегледани и разисквани проблемите, които произтичат от Наредба № 4 от 14 септември 2004 година на Министерство на регионалното развитие за изискванията и реда за присъединение на потребителите и за прилагане на водоснабдителните и канализационните системи.

В конференцията са поканени да вземат участие всички виновни и заинтригувани страни - Министерство на районното развиване и благоустройството, Комисия за водно и енергийно контролиране, Държавна организация за метрологичен и механически контрол, Комисия за отбрана на потребителите, Българска национална асоциация „ Активни консуматори “, Сдружение за правна помощ на потребителите, Федерация на потребителите в България, Гражданско придвижване „ Днес “, Български потребителски център, Българска асоциация по водите, Съюз на ВиК операторите в Република България, персонално до всички ВиК оператори в страната, десетки жители.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР