По повод Международния ден на книгата и авторското право, в

...
По повод Международния ден на книгата и авторското право, в
Коментари Харесай

Стартира Маратонът на четенето „Децата на Монтана четат 2018”

По мотив Международния ден на книгата и авторското право, в границите на националната акция за поощряване на четенето „ Походът на книгите”, проведена от Асоциация „ Българска книга” в партньорство с Българската Библиотечно-информационна асоциация и Министерството на образованието и науките, в Регионална библиотека „ Гео Милев” – Монтана през днешния ден започва Маратон на четенето „ Децата на Монтана четат 2018”.
Маратонът бе открит от шефа на библиотеката госпожа Анелия Иванова-Тодорова, която пожела на маратонците да бъдат здрави, любознателни и енергични в учебно заведение, да обръщат внимание на книгите през лятото и да знаят, че в библиотеката постоянно ще намерят поддръжка и ще получат нови познания, които ще породят любовта им към книгата и четенето. Своите поздравления към децата сервираха господин Цветко Цветков – заместител регионален шеф на област Монтана и госпожа Нели Василева – гл. специалист „ Култура и вероизповедание” при Община Монтана.
За поредна година надарените ученици на ЦПЛР - Обединен детски комплекс „ Ние, врабчетата”, с началник госпожа Миглена Георгиева, зарадваха със своите осъществявания повече от 300 деца от разнообразни учебни заведения в Монтана. Даровитите деца от Вокално студио „ Детски смях”, с ръководители Латинка Боева и Миглена Георгиева, Театрално студио „ Автограф”, с началник Анастасия Янчева и Клуб по съвременни танци „ Дъга”, с началник Светла Иванова, се превъплътиха в обичани детски облици, като в продължение на повече от 3 часа забавляваха публиката.
Маратонът в Регионална библиотека „ Гео Милев” – Монтана е стратегия за лятно четене със спортен темперамент и ще продължи до 31.08.2018 година Той се организира под патронажа на Кмета на Община Монтана – господин Златко Живков, с поддръжката на Общинска администрация, културните институции и учебни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР