По повод Международната седмица на архивите, от офиса на Държавни

...
По повод Международната седмица на архивите, от офиса на Държавни
Коментари Харесай

Държавен архив - Плевен връчи отличията си за дарител приятел и читател на 2022 г.

По мотив Международната седмица на архивите, от офиса на „ Държавни архиви “ – Плевен приготвиха и връчиха грамоти за донори, читатели и другари на архива за 2022-ра година.

Връчването на оценките се състояв постройката на „ Държавни архиви “ – Плевен.



Приятел на „ Държавен списък “ – Плевен за 2022 година е Браншова бизнес камара – Плевен с шеф Ралица Таслакова

За „ четец на 2022-ра година “ от „ Държавен списък “ – Плевен са номинирали Анелия Първанова, която е началник на Отдел „ Образователни начинания “ в РИМ-Плевен. Анелия Първанова, която е читателят, употребявал най-вече архивни единици в офиса Държавен списък – Плевен, като в по-голямата си част ползата е бил обвързван с историята на развиването на парк „ Кайлъка “ в Плевен в разнообразни интервали.

От Държавен списък – Плевен за Читател на годината за 2022-ра година са определили и Аспарух Ангелов, който пък е най-честият клиент на архива в Плевен.

Двама донори на скъпи документи също получават грамоти от Държавен списък – Плевен.

Галина Станимирова, която е шеф на териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Плевен е един от тях. Тя е брачна половинка на починалия дълготраен кмет на град Долни Дъбник и ръководител на локалния парламент, Борислав Станимиров и подарява документи, свързани с живота и активността му.

Грамота за донор получава и Маня Лунгарова, която по своя самодейност подарява документи на няколко родствено обвързани персони.

Всички детайлности от връчването на грамотитеможе да чуете в прикачения аудио файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР