По повод Деня на храбростта и Празник на Българската армия

...
По повод Деня на храбростта и Празник на Българската армия
Коментари Харесай

Ден на отворени врати в Музея на авиацията

По мотив Деня на храбростта и Празник на Българската войска на 6 май Музеят на авиацията ще работи с вход свободен от 9 до 17 часа.

Гостите на Музея ще могат да прегледат от вътрешната страна кабината и салона на аероплан Ан-24, в който ще се прожектират филми, свързани с историята на българската авиация, както и да се срещнат с фотодокументалната галерия „ 70 години полкова и базова конструкция във Военновъздушните сили на България “, която показва историята на авиационните подразделения на българските Военновъздушни сили.

В експозициите на Музея феновете на авиацията ще имат опцията да се срещнат с увлекателния роман за издигането на българите в небето – от първия полет с балон през 1892 година, през основаните родни модели самолети до излитането на българи в Космоса. Над 60 летателни апарата, представящи бойната, транспортната, спортната и селскостопанската авиация, измежду които единственият непокътнат водосамолет Арадо А3 „ Акула “, първите ракетни самолети на въоръжение в България, както и вертолети, радиолокационни станции и други, допълват историческите страници, отдадени на българската авиация.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР