По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

По покана на вицепремиера Екатерина Захариева за първи път в България пристига йордански външен министър

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за първи път в България идва йордански външен министър. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Айман Сафади, министър на външните работи на Хашемитското кралство Йордания, ще бъде на посещаване у нас от през днешния ден до 21 август.

Захариева ще одобри министър Сафади в Министерство на външните работи на 20 август 2019 година за диалог на четири очи в 9.40 часа, а в 10.05 часа ще се състоят пленарни диалози сред двете делегации.

В 11.00 часа в зала „ Договори “ на Министерство на външните работи двамата министри ще подпишат съглашение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.

Екатерина Захариева и Айман Ал-Сафади ще дадат изказване в 11.20 часа.

Екатерина Захариева беше на посещаване по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 година Двамата министри са се срещали и в границите на разнообразни интернационалните конгреси в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските страни, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в Организация на обединените нации.

Йордания е основен сътрудник на България, на Европейския съюз и НАТО в района на Близкия изток. Стокообменът сред България и Йордания за първите 4 месеца на т.г. възлиза на 9.7 млн. $ като в съпоставяне със същия интервал на 2018 година бележи растеж от повече от 21%. За 2018 година двустранният стокообмен възлиза на стойност 25.2 млн. $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР