По покана на правителствата на Португалия и Кения, вицепремиерът по

...
По покана на правителствата на Португалия и Кения, вицепремиерът по
Коментари Харесай

Вицепремиерът Сандов представлява България на срещата на високо равнище на ООН за опазване на океаните и морската околна среда в Лисабон

По покана на държавните управления на Португалия и Кения, вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов беше съпредседател на интерактивния разговор на тематика „ Инструментализиране на взаимовръзките сред цел 14 и другите Цели за стабилно развиване за осъществяването на Дневния ред 2030 “. Сесията се организира през днешния ден, по време на Конференцията на Организация на обединените нации за запазване на океаните и морската околна среда в Лисабон.

При откриването на полемиката министър Сандов означи взаимовръзките сред всичките 17 Цели за стабилно развиване и нуждата от интегрирани и координирани дейности по обособените секторни политики, с оглед постигането на синергия и дълготрайни устойчиви решения.

„ Активното присъединяване на университетските среди би трябвало да включва научни полемики и проучвателен планове, както и въвеждането на нови просветителни стратегии на разнообразни равнища. Ангажирането на бизнеса посредством правилото на корпоративната обществена отговорност също би могло да способства доста за опазването морската среда “, добави вицепремиерът, наблягайки ролята на научните среди и частния бранш за ускорение на напредъка по осъществяването на Целите за стабилно развиване и Програмата на Организация на обединените нации 2030.

Министър Сандов подчертава и върху присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения и използване на положителни практики в региона на опазването на околната среда. Като добър образец за това той показа стартиралата неотдавна в България Програма “Политики за младежта в областта на околната среда ”.

Проведената полемика може да намерите на следния адрес:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР