По покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
По покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

Представители на Adidas проучват възможностите за инвестиции в България

По покана на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов представители на спортния колос Adidas са на посещаване у нас за изследване на опциите за вложения, оповестиха от министерството. Визитата е в продължение на извършената среща в края на септември, когато икономическият министър посети централата на компанията в Германия.

Министър Стоянов и представителите на компанията организираха среща в Министерството на стопанската система и промишлеността, след което дружно посетиха София тех парк, където им бяха показани визията за разширение на парка и зоните за бъдещо развиване на научно-технологичния комплекс.


Източник: Министерство на стопанската система

Adidas имат интерес към местоположения, които могат да дадат добавена стойност в развиването на цифровите артикули и технологии на марката, стана известно по време на диалозите, оповестяват още от министерството.

По време на форума на Profit Digital Trends 2022 лекторът Владислав Лазаров, който управлява цифровите артикули в Adidas на световно равнище, също сподели, че спортният бранд се готви да открие собствен софтуерен център у нас. 

" София тех парк е отлична локация за вложители от вашия сан, а редом с това страната ни може да предложи експерти на международно равнище, които да подсигуряват добавена стойност на крайния артикул ", сподели през днешния ден министърът на стопанската система и промишлеността.

По думите му България е трета в света по ИТ експерти на глава от популацията и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хиляди души през 2021 година, а общият брой на заетите в ИКТ бранша надвишава 200 хиляди души.

От компанията пък споделиха отличните си усещания от България като извор на гении в областта на ИКТ, дигитализацията и нововъведенията.

В края на септември, на среща с изпълнителния шеф на компанията Каспър Рорщед, министър Стоянов акцентира, че " България има интерес от привличането на вложители, които ще дадат добавена стойност на българската стопанска система.

„ Adidas е бранд, който приказва самичък за себе си и аз съм сигурен, че страната ни може да предложи доста благоприятни условия, в случай че се доверите и инвестирате в България ", сподели тогава министърът, който бе формален посетител в централата на немската компания. Тогава той показа и опциите на първия софтуерен парк в България - София тех парк, като уместно място за локация на нов план на Adidas в България.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР