По покана на кмета Живко Тодоров на двудневно посещение в

...
По покана на кмета Живко Тодоров на двудневно посещение в
Коментари Харесай

Кметът Живко Тодоров се срещна с посланика на Русия

По покана на кмета Живко Тодоров на двудневно посещаване в Стара Загора беше Нейно Превъзходителство госпожа Елеонора Митрофанова, ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската Федерация в България.

„ За нас Вашата аудиенция е доста значима.Ние имаме доста положителни връзки с Русия и желаеме да задълбочим съдействието си в сферите на културата, културния продан и образованието “, сподели в приветствието си градоначалникът. Той напомни, че Стара Загора и съветският град Самара са побратимени градове и са осъществявали общи начинания. Г-жа Елеонора Митрофанова изрече своята признателност за поканата и съобщи, че това е първото ѝ посещаване в Стара Загора, по време на което е останала очарована от хилядолетната история на града. По време на срещата бяха разисквани опциите за партньорство, както и настоящи въпроси.

Кметът подари на Нейно превъзходителство каменен релеф „ Лъвица с лъвче “, знак на Стара Загора и насочи покана за ново посещение в града.

По време на  визитата посланикът посети още Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “, където сервира цветя и отдаде респект към всички починали по време на Руско-турската война. Тя с интерес прегледа богатата експозиция в Регионалния исторически музей- Стара Загора, където изрази възхищението си към богатата и скъпа музейна експозиция и се докосна до копието на Самарското знаме, което се съхранява в музея.

Г-жа Митрофанова се срещна и с Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и гостува в СУ „ Максим Горки “, Тракийски университет  и в Руския център в Регионалната библиотека „ Захарий Княжески “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР