По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение

...
По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение
Коментари Харесай

Президентът на Гърция пристига на държавно посещение у нас


По покана на президента Румен Радев на държавно посещаване у нас ще бъде президентът на Република Гърция Катерина Сакеларопулу.

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в разнообразни области като стопанската система, енергетиката, културата и туризма, както и съдействието сред България и Гърция в Европейски Съюз и района на Югоизточна Европа, се чака да бъдат измежду акцентите по време на срещата на двамата президенти.

На 8 декември, четвъртък, от 10.00 часа на пл. „ Св. Ал. Невски “ Румен Радев ще посрещне Катерина Сакеларопулу с публична гала. Президентът на Гърция ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец. От 10.30 часа на „ Дондуков “ 2 двамата президенти ще проведат среща на „ четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Гърция.   

В 11.45 часа на гала в Гербовата зала президентът Румен Радев ще удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за  развиването на двустранните връзки сред България и Гърция. След церемонията президентите Радев и Сакеларопулу ще създадат взаимни изказвания за медиите, оповестиха от прессекретариата на Президентството.  

В рамките на визитата на президента на Гърция у нас са планувани срещи с министър-председателя Гълъб Донев и с ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР