По отношение обстановката в страната - чудесно време тази сутрин!

...
По отношение обстановката в страната - чудесно време тази сутрин!
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов във Варна: Вчера беше най-тежкият ден за огнеборците в страната


" По отношение ситуацията в страната - отлично време тази заран! Този дъжд даде опция да глътнем въздух. Вчера беше може би най-натовареният ден за цялата година. 409 са пожарите, които са гасили нашите момчета на територията на страната. Благодаря им и ги приветствам! Издържаха повече от 30 дни непрестанно на терен, в това число по високите елементи на Рила, където знаете обичайно там пожарите се гасят доста мъчно.

Благодаря на сътрудниците от Военновъздушни сили, които със своя хеликоптер бързо локализираха този пожар на Рила и сега ситуацията е изцяло спокойна. По принцип за цялата страна е въведено изключително дежурство. Хората, които са на дежурство са отвън пожарните служби, покрай най-рисковите места, а тези, които почиват са по домовете с подготвеност незабавно да се намесят. Изключително бърза реакция. Тя разреши пожара да обхване не повече от 60 декара борова гора. За наслада няма потърпевши и починали хора.

Навсякъде участваха и доброволци. До преди една седмица в 126 случая са взели участие доброволци. Разполагаме с 3115 доброволеца, минали образование, облечени, инструктирани и подготвени за работа с нас. Научихме се от лимона да си вършим лимонада. Знаете, преди години на Витоша имахме проблеми с доброволците, хората идваха въодушевени да оказват помощ, а ние не успяхме задоволително добре да ги организираме, да им сложим задания, да се възползваме от тяхната услуга. Сега към този момент сме проведени и знаем по какъв начин се работи с тях ", сподели комисар Николов.

Той съобщи, че не стопират напъните за санирането на главната постройка на пожарната във Варна. За образец даде Втора районен съд във Варна. 

" Трябваха ни съвсем 10 години, с цел да можем да я докараме в този тип. Спомням си, че единствено преди месец кметът на града и нашият министър председател изрично споделиха, че нещата ще станат. Що се отнася до настояването да има повече хора на една промяна, освен синдикатите, и аз го желая. Това, обаче, е въпрос, който може да бъде решен единствено от Народното събрание. Имам поради отпущането на финансови средства. Един пожарникар на година коства към 40 000 лева на страната. Така че, в случай че успеем да извоюваме подобен бюджет, считам, че Министерството на вътрешните работи е в положение да организира състезания, да образова нови хора и да ги включи. Към момента казусът с така наречен трима души в екип не е решен в най-малките служби. Наричаме ги по този начин, тъй като са минимум натоварени. Но, както те споделят, температурата на пожара на едното място е 1000 градуса, толкоз е и на другото място. Поради което сме принудени в дребните обитаеми места хората, които почиват, да ги държим по домовете, с цел да могат неотложно да оказват помощ на своите сътрудници. ", добави комисар Николов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР