По отношение на любими малки домашни любимци няма как да

...
По отношение на любими малки домашни любимци няма как да
Коментари Харесай

Тоалетна за морски свинчета - каква да изберем?

По отношение на обичани дребни домашни любимци няма по какъв начин да не споменем за сладките морски свинчета, които са с извънредно доброжелателен, спокоен и спокоен темперамент.

Морските свинчета са дребни създания, които са съвършената опция за домакински любим. Те не изискват специфични разходки или образование, не основават ексклузивен безпорядък, а в същото време доставят незаменима наслада на дома.

Като всеки домакински любим обаче, морските свинчета също имат своите особености. Те не са свързани с техни поведенчески особености, а по-скоро за техните физически характерности и в частност – миризмата. Не е загадка, че морските свинчета имат миризма, която от време на време може да се окаже същински дискомфорт от време на време. Истината е, че тази миризма не се излъчва от самите животинки, а от неналичието на подобаваща хигиена.

Това е повода да бъдете изключително деликатни при избор на тоалетна за морските свинчета, защото тя би трябвало да дава улеснение, както на животното, по този начин и на вас по време на разчистване.

Ето няколко съвета при избор на тоалетна за морски свинчета:

Универсалните тоалетни наподобяват резервоар със специфичен отвор за животинките. Обикновено те се срещат в няколко форми – квадрат, правоъгълник и триъгълник. Препоръчително е обаче да се спрете на триъгълник, защото икономисва скъпо място в клетката на свинчето. Формата се пригодява за една от страните на клетката, което освобождава повече място на животното.

Друго значимо изискване, за което да наблюдавате при избор на тоалетна за свинчета, е съществуването на абсорбираща вътрешност. Има няколко пълнители за тоалетните – дървени стърготини, пясък, глина, гранула. От тях избягвайте най-много глината, защото в нея има съществуване на прахуляк от силициев диоксид, който оказва здравословни вреди на морските свинчета.

 Морско свинче

Най-добрата опция за пълнители на тоалетните са гранулите, за производството на които нормално се употребяват останки от дървени артикули, хартия или чиста трева.

Тоалетната за морски свинчета може да бъде направена напълно в домашни условия, като употребявате материали стъкло или пластмаса. Ако употребявате пластмаса, то тя се приспособява с фланци, а в случай че се спрете на стъкло – рефракторна форма на стъкло.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР