По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Росен А.,

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Росен А.,
Коментари Харесай

Има такава схема: Кучко, идат мъже с голи глави и щанга, ще има стрелба и рязане на уши

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са наказани Росен А., на 52 година, и Методи А., на 30 година, за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, за да набират за себе си имотна полза, и за неустановено по делото лице, възбудили и поддържали подвеждане у три дами, като с това им предизвикали имотна щета в огромни размери – общо 51 779 лв., като измамата е осъществена от повече от две лица, сговорили се авансово за това – закононарушение по член 210 ал.1 т.2 и т.5 по отношение на чл.209 ал.1 във връзка д чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По съглашение, утвърдено от Районен съд-Пловдив, на Росен А. и Методи А. е наложено наказване от по две години отнемане от независимост при първичен " общ “ режим, за всеки един от тях. По делото е открито, че на 26 юни 2017 година Росен А. и Методи А. възбудили и поддържали подвеждане у три дами - 78-годишната Т.П. и с това й предизвикали имотна щета в размер на 9 800 лв., както и у 79-годишната М.Д., като с това й предизвикали имотна щета в размер на 4 000 лв., както и у 82-годишната Е.Д. и с това й предизвикали имотна щета в размер на 19 000 лв., 1 000 щатски $ и 8 810 евро или общо в размер на 37 979 лв..

На 26 юни 2017 година в Пловдив чужд мъж се обадил на  домашния телефон на 78-годишната Т.П., като с преправен глас се показал за лекар и споделил: " Кучко, подготви парите, че в случай че не ги дадеш, ще ти отрежа ушите, ръцете и краката “, след което траял: " Давай, парите, валутата и златото, ние сме ревизирали в банката, кучко “. По това време Росен А. и Методи А. пътували с лек автомобил, марка " Мерцедес “ в посока към Пловдив. Непознатият им се обадил, с цел да заяви адреса на дамата. Непосредствено по-късно той още веднъж позвънил на пенсионерката, като се показал този път за " полковник Стефанов “ и декларирал, че знае за предходния телефонен диалог с нея.

Предупредил я, че с цел да заловен измамника, който й се бил обадил, би трябвало да подготви всички пари, които има и да ги хвърли през терасата. Той я успокоил, че блокът, където живее е под защита от цивилни служители на реда, посъветвал я да се заключи в жилището и да чака. Жената събрала общо 9 800 лв., които увила в найлонова торба. Непознатият й съобщил, че би трябвало да хвърли парите на двама " цивилни служители на реда “ – Росен А. и Методи А., които чакали на тротоара пред блока. Тя излязла на балкона, а в този миг " полковник Стефанов “ й споделил: " Хвърляй парите и бягай вътре, че може да стреляме “. Жената изпълнила разпореждането и се прибрала в дома си, като по-късно схванала, че е излъгана и подала сигнал на тел. 112.

Няколко часа по-късно в Пловдив чужд мъж се обадил по телефона на 79-годишна жена, като се показал за " контрольор Стефанов “. Той споделил, че нейният телефонен номер бил в листата на телефонни измамници и в случай че й се обадят, трябвало да позвъни в полицията. Непосредствено след този диалог на телефона позвънил различен мъж, който се показал за лекар и декларирал, че вършат интервенция на неин непосредствен, за което би трябвало да заплати 50 000 лв., в противоположен случай щели да влязат в дома й и да отрежат ушите.

" Инспектор Стефанов “ още веднъж позвънил на дамата, като я попитал дали с нея към този момент са се свързали измамниците. Когато тя му дала отговор позитивно, той я успокоил, че блокът, където живее, е опасан от 20 цивилни служители на реда. Междувременно на телефона се обадил Методи А., който й декларирал, че пет мъже с голи глави и черна кола, идват, с цел да вземат парите и носят щанга. В същото време " контрольор Стефанов “, който не прекъсвал диалога по мобилния телефон с дамата, декларирал, че би трябвало да хвърля парите през терасата, тъй като намиращите се наоколо цивилни служители на реда видели двама мъже, които носели щанга. Жената събрала 4 000 лв., които увила в найлонова торбичка, хвърлила ги през терасата, като бързо се прибрала, тъй като " контрольор Стефанов “ я предизвестил, че може да има пукотевица. Междувременно Росен А., който бил на улицата пред блока, взел парите.

На същата дата в Пловдив, чужд мъж, Росен А. и Методи А., се обадили по телефона на 82-годишната Е.Д., като единият от тях си преправил гласа и декларирал, че си е счупил крайници, другият я предизвестил, че знае за парите, които има и би трябвало да ги даде. След това " контрольор Стефанов “ се показал, че работи по линията на телефонните измамници и предпупредили, че ако  й се обадят такива, за  да желаят пари, да позвъни в полицията. Росен А. и Методи А. се отправили към дома на потърпевшата жена. Единия от тях по телефона я заплашил с физическа разпра, в случай че не даде парите, които имала.

Жената три пъти оставяла пари, общо в размер на 19 000 лв., 1 000 $ и 8 810 евро или общо 37 979 лв., под решетъчна врата на дома си – в найлонова торба и в хавлиена забрадка. След като ги взели Росен А. и Методи А. напуснали Пловдив. Предприети били незабавни дейности от страна на полицията, под управлението на Районна прокуратура-Пловдив, при което двамата били спрени и арестувани при влизане в София. Щетите на трите потърпевши дами са възобновени. Росен А. и Методи А. не са осъждани преди. Споразумението е влезнало в действие и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР