По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Калин В.,

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Калин В.,
Коментари Харесай

Пловдивски сводник делял стотачка с проститутките, за допълнителни екстри уговарял още пари

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е наказан Калин В., на 50 година, за сводничество на дами към проституция и за набиране и превозване на лица за да бъдат употребявани за развратни дейности при изискванията на рисков рецидив. Днес Районен съд-Пловдив наложи на Калин В. наказване от три години и осем месеца отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим и санкция в размер на 20 000 лв.. Делото се гледа по съкратеното правосъдно разследване и поради това тази присъдата бе редуцирана с една трета. Калин В. се признава за отговорен.

Калин В. е бил осъждан за сводничество. След като напуснал пандиза през 2015 година почнал да разгласява в разнообразни интернет уеб сайтове разгласи за предложение на компаньонки за полови услуги. Той посочвал мобилен телефон, на който клиентите да се обаждат. В обявите включвал фотография на момиче и изброявал предлаганите полови услуги, като цената за един час била 100 лв. и се увеличавала по отношение на желаните от клиента „ спомагателни екстри “.

Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били транспортирани до посочени от клиентите адреси с коли на обвинения. Практиката била част от заработената сума да се поделя сред обвинения и дамата. По делото е открито, че Калин В. употребявал за даване на полови услуги три дами, на възраст от 23 година до 25 година

На 28 май 2016 година трима турски жител се обадили по телефона на Калин В. и поръчали три дами за полови услуги. Обвиняемият повикал собствен прочут, с който закарали две от дамите с автомобил до посочен адрес в центъра на гр. Пловдив. Калин В. по-късно е бил арестуван от полицията и е формирано досъдебното произвеждане, по което през днешния ден същият получи присъда.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд-Пловдив в 15-дневен период.

Днес, 1 юни 2017 година, по искане на Районна прокуратура-Пловдив, след привършване на делото и постановяване на неоправдателната присъда, съдът промени мярката за неотклонение на Калин В. от „ подписка “ в „ задържане под стража “ и той бе отведен от чиновници на „ Съдебна защита “ от залата в ареста в гр. Пловдив. По същото делото Калин В. в началото е бил с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, само че същата му е променена в подписка, защото по друго дело /за шофиране в пияно състояние/ е бил наказан на „ отнемане от независимост “ за период от 9 месеца и е бил преведен от ареста в пандиза на 24.06.2016 година за изтърпяване на това наказване. По искане на прокуратурата на 11.01.2017 година Пловдивски областен съд е наложил на подсъдимия Калин В. мярка “ Забрана за овакантяване рамките на Република България “.

На делото през днешния ден прокуратурата показа съобщение, че на 31 май 2017 година Калин В. е бил арестуван в гр. Пловдив от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при ОД на МВР-Пловдив при акция за противопоставяне на закононарушения, свързани с проституция, трафика на хора и полова употреба на лица от женски пол. По случая се води настрана досъдебно произвеждане в Районна прокуратура-Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР