По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден
Коментари Харесай

Условна присъда за управител на Кризисен център за деца в Пловдив, откраднал над 4 000 лева и подправял документи

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е наказан Г. Г., на 44 година

Причината за това е, че през интервала от 27.02.2013 година до 17.06.2014 година в град Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение - като е направил 16 действия, в качеството си на длъжностно лице - Управител на „ Кризисен център за деца “- гр.Пловдив при Община „ Пловдив “, е присвоил непознати пари всичко в общ размер на 4 118 лв., благосъстоятелност на „ Кризисен център за деца “- гр.Пловдив, при Община Пловдив, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и ръководи – закононарушение по член 201 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Съдът остави в ареста дъщерята на цар Киро

И за това, че през интервала от 28.02.2013 година до 22.06.2014 година, в гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице - шеф на „ Кризисен център за деца “ гр.Пловдив при Община Пловдив, в кръга на службата си, е съставил публични документи - констативни протоколи за приемане на осъществени работи без възражения, формирани по цивилен контракти, подписани с другиго, в които е удостоверил погрешни условия и изказвания - че са изпълнени, за да бъдат употребявани тези документи като доказателство за тия условия и изказвания – за отчитане на изпълнените работи и погашение на сумите по договорите- закононарушение по член 311 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на Г.Г. едно общо най-тежко наказване от 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “ условно с изпитателен период от три години.

По делото е открито, че в горепосочения интервал, Г.Г. бил шеф на „ Кризисен център за деца “, гр. Пловдив. В качеството си на длъжностно лице, през 2013 година той сключил с тъста си К. С. - 10 цивилен контракта, а през 2014 година – още шест, за поправки в постройката, поддръжка, разчистване, премахване на остаряла подова настилка и други Договорите са били подписани от Г. Г. със съзнанието, че К. С. няма да прави действително работа по тях. Констативните протоколи за приемане на „ работата “ са подписани от подсъдимия, макар посочените в тях погрешни условия.

Условна присъда и санкция от 1500 лева за грък, опитал да подкупи служители на реда

В продължение на година и половина на тъста на подсъдимия били изплащани хонорари по гражданските контракти, без действително същият да е направил каквито и да било ремонтни действия. Събраните доказателства сочат, че ремонтите не били осъществени от К. С., а от личния състав или децата, които се намирали в Кризисния център. Г.Г. изготвил 15 документа, в които удостоверил погрешни условия, че работата е свършена от К. С., на който били преведени 4 118 лв. по банков път.

Присъдата на Районен съд – Пловдив предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР