По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, двама мъже

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, двама мъже
Коментари Харесай

Жена и двама мъже, убили австриец във Варна, влизат зад решетките за 18 години

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, двама мъже и жена от Русе бяха наказани дейно.

Тримата са предадени на съд като съизвършители на обир на непознати движимости, за отнемането на които пострадалият бил наведен в безсъзнание и му била породена тежка телесна щета, от която последвала гибелта му - закононарушение по чл.199, ал.2, т.1, пр.1 по отношение на ал.1, т. 2 по отношение на чл.198, ал.4 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс. Двамата мъже са упрекнати и в това, че в съучастничество, без съответно позволение, държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

Състав на Окръжния съд във Варна наложи санкции по 18 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване на тримата съизвършители на тежкото действие. Делото против тях се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване, подсъдимите признаха всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. След като редуцира с една трета наказването предвид на съкратената процедура, постанови тримата да бъдат „ лишени от независимост “ за интервал от 12 години. Двамата мъже бяха наказани на 2 години и 8 месеца „ отнемане от независимост “ и „ санкция “ в размер на 5000 лв. за всеки от тях по второто обвиняване.
свързани новини15489на 15.12.2020
Съдът почете гражданските искове на деветима близки родственици на жертвата на закононарушението и осъди двамата мъже и дамата, направили го, да заплатят солидарно на всеки от тях по 250 000 лв. обезщетение за породени неимуществени вреди. В тежест на тримата са направените разноските по делото в размер на 3044, 74 лв., както и държавните такси върху почетените цивилен искове в размер на 90 000 лв.. 22-годишната Р.Н., 35-годишния Л.М. и 43-годишния Р.М. ще търпят санкции за това, че ограбили австрийски жител, като с цел да реализиран задачата си го привели в безпомощно положение посредством предозиране с разнообразни типове наркотични субстанции, вследствие на което мъжът умрял.

На 8 август 2020 година тялото на 35-годишен австрийски жител било открито в хотелска стая във Варна. След осъществената аутопсия било открито, че гибелта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, била породена от предозиране с разнообразни типове наркотични субстанции в композиция с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта. От движимостите на умрелия австрийски жител липсвали документите му, таблет, телефон и часовник.

Разследването на случая довело до определяне съпричастността на двамата мъже и дамата от Русе към осъщественото действие. Наркотичните субстанции, както и рисковите медикаменти, причина за гибелта на австрийския студент, му били дадени от 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, за да го упои. През цялото време, до момента в който била с „ клиента “ си, дамата поддържала връзка със своите съучастници. След като изпълнила своята задача и жертвата изпаднал в безсъзнание, подсъдимите взели всички скъпи движимости от багажа на младия австриец и напуснали хотела. Няколко часа по-късно мъжът бил открит мъртъв.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР