По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Търговище бе наложено

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Търговище бе наложено
Коментари Харесай

12 години затвор за мъж, опитал да убие свой съселянин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Търговище бе наложено дейно наказване на 41-годишният И.И. от село Горско Абланово, опитал да убие собствен съселянин при изискванията на рисков рецидив и предаден на съд за закононарушение по чл.116, ал.1, т.12, предл.1, по отношение на чл.115, по отношение на чл.18, ал.1, по отношение на чл.29, ал.1, б. „ а “ и „ б “ от Наказателен кодекс. Той бе наказан на 18 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим.

Мъжът се възползвал от правото си да изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета, и признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Така състав на Окръжен съд - Търговище, откакто редуцира наказването предвид на съкратената процедура, дефинира подсъдимият да търпи наказване в размер на 12 години „ отнемане от независимост “. Уважен беше и цивилен иск в размер на 70 000 лв., които И.И. ще би трябвало да заплати на потърпевшия.

Престъплението било осъществено на 28 октомври 2022 година. Подсъдимият се намирал в кафе-аперитив в село Горско Абланово, откакто преди този момент помагал на собствен другар да вари ракия. Той бил във очевидно нетрезво положение и в неприятно въодушевление, търсел борба и насочил експанзията си към други гости в заведението. Въпреки че те не отговаряли на заядливия му звук и обидите, мъжът не спирал и даже ставал още по-агресивен. 

След 20:00 часа, подсъдимият останал в наличието на съдържателя на заведението, брачната половинка му и още един мъж – потърпевшият. Между него и И.И. зародила свада, предизвикана от кутия с цигари. Ситуацията бързо ескалирала и се стигнало до лек удар от страна на потърпевшия в региона на главата на обвинения, избивайки цигарата от устата му. Последвала реакция на 41-годишния мъж, който извадил нож и бързо нанесъл четири удара в тялото на своя конкурент. Един от ударите порязал дясната мишница на мъжа, а два проникнали в коремната му празнина, причинявайки на мъжа разстройство на здравето краткотрайно рисково за живота.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР