По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч, Върховният касационен съд

...
По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч, Върховният касационен съд
Коментари Харесай

20 години затвор при строг режим за убийство при условия на домашно насилие

По обвиняване на Окръжна прокуратура – Ловеч, Върховният касационен съд дефинитивно осъди мъж за причиняване на гибелта на 29-годишна жена при изискванията на домашно принуждение.

Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура – Ловеч. След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителят А.А. е приет за отговорен и е наказан по повдигнатото му от прокуратурата обвиняване за отговорен за това, че през нощта против 04.03.2021 година, в гр. Тетевен, Ловешка област, в апартамент, след нанесен побой, при изискванията на домашно принуждение и с особена свирепост предизвикал гибелта на К. А. В резултат на породените контузии, младата жена умряла на 11.03.2021г. в УМБАЛ-Плевен. Престъплението е квалифицирано по член 116, ал.1, т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият(три пъти осъждан за хулиганство) и потърпевшата живеели на фамилни начала, като постоянно се карали, а по отношение на дамата бил упражняван душевен и физически тормоз. За упражненото домашно принуждение, потърпевшата сезирала полицията, а през 2018 година и Районния съд в гр. Тетевен, като делото в съда било прекъснато по избор на дамата, след покайване на А. А. и заричане да се поправи. Поради влошените връзки, потърпевшата се преместила да живее при майка си, само че обвиненият траял да я преследва и заплашва. На 03.04.2021 година, вечерта двамата се срещнали в жилището на обвинения. Между тях зародил скандал, който минал в побой над потърпевшата. В резултат от насилието, потърпевшата изпаднала в безсъзнание, само че обвиненият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на собствен другар и извикали спешна помощ. Жената била откарана в болничното заведение, в дълбока кома с забележими пострадвания, където на 11.03.2021 година умряла.

За осъщественото закононарушение Окръжен съд – Ловеч е осъдил А.А. на пожизнен затвор и да заплати на околните на убитата обезщетение за породени неимуществени вреди в размер на общо 900000 лв., като това наказване е доказано от Апелативен съд – Велико Търново. Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е понижил наложеното наказване от пожизнен затвор на двадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Присъдата е приведена в осъществяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР