По някакъв начин днешната ситуация след убийството на император Калигула,

...
По някакъв начин днешната ситуация след убийството на император Калигула,
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ трябва да отговори на „защо да ви вярваме“, иначе - чао

По някакъв метод днешната обстановка след убийството на император Калигула, именуван от някои летописци Лудия. Рим е в икономическа рецесия, саморазправата с политически съперници е довела да хвърлянето на доста хора в пандиза и на изгнание, Сената е изолиран и не приема нужните закони, нито се организират промени. Налага се чичото на лудия – Клавдий, - който е провъзгласен за император, да извърши чудеса от смелост, с цел да извади империята от пагубното положение. Започва с? – тъкмо по този начин: промени в правосъдната система, освобождавайки незаслужено арестуваните и унищожаване присъдите на незаслужено наказаните. Правосъдието се трансформира в най-важното изискване за стабилизирането и връщането блясъка на Рим.

Нещата през вековете не са се трансформирали доста. Петков и Василев не са Клавдий, само че ще им се наложи да извършат сложни неща, с цел да изпълнят името на плана си „ Продължаваме промяната “ със наличие. Да отстранен модела „ Борисов “, който е доста по-близо до мафиотския, в сравнение с до демокрацията. Дали ще назоваваме някогашния министър председател и към момента водач на ГЕРБ Крадливия или Лъжливия е все едно – следствията от неговия обир са факт - тотална корупция и разпад на моралните полезности. Което влачи след себе си липса на вложения, неприятни условия за бизнес, рекет против икономическите субекти, превръщане-наказателен ескадрон, нематериалност и ценностна система в колапс.

Борисов разчита на голяма войска от „ калинки “, които обитават институциите откъдето саботират служебните кабинети, а по-късно и постоянния. Това е отвън подозрение. Защото множеството избраници на диктатора Борисов не са конвертируеми на свободния пазар, по тази причина ще бранят постовете си с всички сили. За него ще се „ борят “ и преторианците му от тайните служби и центурионите в прокуратурата на Гешев. Армията наподобява непобедима, само че това е лъжливо подстрекателство. Нейните членове водят война за заграбеното и държавната хранилка, а против тях са хората, които желаят смяна и правдивост, което е най-силният претекст.

Българското общество не е на висотата на развитите демокрации, даже и на младите такива в лицето на някогашните соцстрани не е, само че българите проглеждат. Това прави завръщането на Борисов на бял кон неуместно, а обиколките му из страната пътуваща клоунада с детайли на гротеска. Този човек, ще проумее какво се случва, когато стартира същинско следствие на ръководството му. А това ще стане – гаранция. И няма да е реваншизъм, а правдивост и господство на правото.

Гражданите са най-важният на Петков и Василев, само че двамата и техните сподвижници би трябвало да заслужат тази поддръжка, тъй като хората са лъгани години наред и недоверието у тях се е трансформирало в инстикт на самоотбрана.

Дали зад новия план стои президента Радев? Логично е с него да са извършени диалози, най-малкото като информация за бъдещи планове. Това е обикновено и офанзивите в тази посока няма да съумеят. Самият Радев няма никаква изгода играе загадка или подмолна роля, тъй като това не е добре за него и за стремежи втори мандат. Освен това за него моралните категории не са кухи понятия и това е най-голямото преимущество и разликата от модела на Борисов.

Дали „ Продължаваме промяната “ е обсъждан план с представители на Брюксел и Съединени американски щати? Със сигурност. И не поради някакви зависимости или полза, а тъй като подобен разговор е наложителен, когато си част от НАТО и Европейски Съюз. Тези, които не харесват това и биха желали диалози да се организират в съветското посолство, също са наясно, че няма по какъв начин да стане. Поне не, както е било в миналото.

Дали Петков и Василев са хора на Прокопиев, Цветелина Бориславова, които желаят да разбият Българска социалистическа партия от името на Радев са клюки, които се базират повече на агитация, в сравнение с истината.

По-важно е новите политици да покажат, че ще пазят не просто публичния интерес, а всеки жител. Ден след ден, седмица след седмица - който желае смяна, ще би трябвало да я потвърждава посредством действителни дейности. Съдебни промени, здравни промени, независимост за бизнеса, финансови стъпки към благополучие – ей такива простички, само че доста значими неща. Всеки човек има право на благополучие и независимост и смяната трябвало да значи обезпечени условия за това.

Идва ново потомство, което е в правото си да дефинира разпоредбите за един по-добър живот. Това са биологични и естествени закони. Няма земна мощ, която може да ги спре.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР