По нови правила ще започнат да работят големите американски банки

...
По нови правила ще започнат да работят големите американски банки
Коментари Харесай

Регулаторни промени в САЩ може да затегнат кредитирането

По нови правила ще стартират да работят огромните американски банки от това лято, като задачата е да няма нови банкрути в бранша след случилото се със Silicon Valley Bank и First Republic Bank. Регулаторите приготвят приблизително нарастване от 20% на общите финансови условия, оповестява WSJ, като цитира свои източници.

Контекст : 2023 година стартира пагубно за обвързваните с крипто и софтуерния бранш финансови институции. Отдръпването на вложителите и намаляването на разноските за цифровизация на огромните компании направиха редица банки уязвими. Недоброто ръководство на риска докара и до банкрути, които имаше действителен риск да разклатят доверието в цялата система.
 Пазарна операция ли разклати американските банки?
Пазарна операция ли разклати американските банки?

Къси продажби ли са отговорни за натиска върху финансовите институции

По-големият буфер е защитна мярка за вдишване на евентуални загуби. Повишаването на финансовите условия за огромните банки е значима стъпка за гарантиране на стабилността - проблемите в дори дребни и междинни районни банки се трансформират в проблеми за стотици милиони долари, а сходни процеси при някой по-голям състезател на пазара могат да доведат до немислими разноски.

Затова и още преди месец зам.-председателят по надзора на Федералния запас Майкъл Бар съобщи пред Конгреса, че през идващите месеци ще има дейности точно в тази посока.

От друга страна : Повишаването на финансовите условия усилва разноските за банките, което на собствен ред оскъпява техните артикули. Резултатът обичайно се показва в ограничението на вложенията, само че и в понижаване на кредитирането.
 Кога стопанската система на Съединени американски щати ще навлезе в криза
Кога най-голямата стопанска система в света ще навлезе в криза

Прогнозата на Bank of America

Детайли : Според WSJ ограниченията засягат както по-крупните районни банки, по този начин и т.нар мегабанки като Morgan Stanley. Конкретното покачване ще варира според от дейностите на дадената финансова институция, като точно тези със обилни търговски интервенции ще би трябвало да заделят максимален спомагателен буфер.

Очакването е мярката да засегне мощно банките и фирмите, които имат огромни доходи от такси и услуги като капиталово банкиране и ръководство на благосъстоянието.

Какво следва : Според източниците на WSJ още този месец може да забележим съответните оферти на регулаторите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР