По-ниски летищни такси от поисканите и в различен за размер

...
По-ниски летищни такси от поисканите и в различен за размер
Коментари Харесай

Държавата одобри по-ниски такси на летище София различни за двата терминала

По-ниски летищни такси от поисканите и в друг за размер за двата терминала утвърди Главна дирекция Решението е взето на 13 май - ден откакто служебният кабинет встъпи в служба.

Малко преди концесионерът на летището " Соф Кънект " да влезе във притежание, държавният летищен оператор изиска увеличение на таксите, поради намалелите доходи от спада на полетите и пасажерите. Това беше употребявано, като мотив от политически сили, че се прави в интерес на новия концесионер на летището.

Сега обаче въздушният контролен орган отхвърля настояването с аргумента за тежката обстановка, в която се намира въздушният превоз. Евентуално повишение на летищните такси може да докара до повишаване на самолетните билети и да провокира още по-малко полети и пасажери.

Основателят и основен изпълнителен шеф на фонда Meridiam, който държи близо 99% от капитала на " Соф Кънект ", Тиери До споделя, че концесионерът не е желал промени в летищните такси, а това е било независима самодейност на държавния оператор " Летище София ".

" Вярваме, че в този интервал на невиждана рецесия в авиацията е значимо да запазим таксите ниски, с цел да помогнем на всички клиенти и сътрудници на летището да преминат през него. Затова за нас беше значимо да няма нарастване в този интервал. В тази връзка приветстваме решението на ГВА, с което не приема препоръчаните по-високи летищни такси ", споделя Тиери До в изявление пред изданието " Капитал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР