По непотвърдена информация заразата в поставеното под карантина село Ясеновец

...
По непотвърдена информация заразата в поставеното под карантина село Ясеновец
Коментари Харесай

COVID-19 “внесен“ в Ясеновец от Германия?

По непотвърдена информация болестта в поставеното под карантина село Ясеновец е тръгнала от млад мъж, завърнал се от Германия, оповестява Българска национална телевизия. Той е изкарал наложителната 14-дневна карантина, само че е предал болестта на бебето си, а от там са се заразили и околните му.

“Те са в три къщи лимитирани, тези, заболелите, само че придвижването в селото, комерсиалните обекти, барчетата работят, не се съблюдават противоепидемичните ограничения, което ни интервинира в действителност да предприемем тази последна стъпка ”, изяснява заместник-областният шеф на Разград Евгени Драганов.

Вчера в Ясеновец е направена цялостна стерилизация. От през днешния ден на всички входове и изходи на селото, в това число и на черните пътища, са сложени КПП-та, с цел да се ограничи разпространяването на болестта.

“В селото има наши мобилни екипи, които наблюдават за невъзможността хората да се струпват на едно място. Задължително би трябвало да се носят маски, както за открити, по този начин и на закрити публични места. Отделно хората, които са поставени под карантина, ще бъдат проверявани от време на време ”, споделя комисар Божидар Божков, шеф на " Охранителна полиция " в ОД на МВР-Разград.

Да излизат или влизат в селото се пропущат единствено хора, които отиват на работа или заради уважителни аргументи, както и директно преминаващи.

В болничното заведение в Разград не престават да се вършат проби на контактни на инфектираните. Под наложителна домашна карантина за 14 дни сега в региона са 775 души, завърнали се от чужбина.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР