По-необичайна стратегия при избора на хората, които ще запълнят ръководните

...
По-необичайна стратегия при избора на хората, които ще запълнят ръководните
Коментари Харесай

Всяка формация в кабинета ще си избере екипите за министерствата

По-необичайна тактика при избора на хората, които ще запълнят управителните постове в министерствата, ще приложи бъдещата управническа коалиция. Всеки съдружен сътрудник ще дефинира фрагменти от своята квота, които да заемат министерските и зам.-министерските позиции във ведомствата, които ще носят цялостна отговорност за осъществяването на поставените им държавни управления задания. Това изясни претендентът за предстоящ министър председател Кирил Петков в изявление пред bTV.

Всяка една партия ще може да номинира най-хубавите си фрагменти да ръководят дадено министерство, а зам.-министрите ще бъдат избор на самите министри. Така вместо да имаме хора, които от вътрешната страна да ги наблюдават, ние ще очакваме само резултати и по този начин никой министър няма да има оправданието " Вашият зам.-министър ме провали " - по този начин съпредседателят на " Продължаваме промяната " обясни концепцията си. Назначенията на коалиционните сътрудници ще дава отговор за политиките и дилемите, които му се спускат от държавното управление. При несъблюдение няма да има наказания, както е в един бизнес. Но въпросът ще се повдигне на лидерско равнище, където ще се разиска дали неуспелият министър е подобаващ за поста си.

Петков отхвърли да назове съответни имена за държавните постове, защото към момента не са конкретизирани, и направи ангажимента, че даже на него не са му известни всички номинации. Той уточни и какво следва - първата стъпка е днес от Политическа партия да изпратят коалиционното съглашение до всичките им партньори, които да го обсъдят. Ако всичко е наред, надяваме се до сряда да имаме финализиран контракт, в който да имаме всички политики и разпределението на постовете, уточни кандидат-премиерът.

От думите му стана ясно, че продължава сериозното разискване на основаването на министерство на държавните предприятия. Идеята е, уточни Петков, въпросите за тяхното ръководство и усъвършенстване да се отделят в една конструкция, а капиталовите фондове за подкрепяне на стопанската система да бъдат в друга.

Той сподели, че държи служебният вътрешен министър Бойко Рашков да резервира поста си и в постоянното държавно управление. Петков сподели, че поддържа доста добра комуникация с шефа на Министерство на вътрешните работи и с Асен Василев са изразили пред него желанието им той да остане отпред на силовото ведомство. Дали това ще бъде по този начин, ще се разбере след сключването на съдружното съглашение и след диалог със самия Рашков, с цел да получат единодушието му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР